Over Games-N-Stuff

Games-N-Stuff is een speellocatie, (web)shop, evenement organisator en community platform van alternatieve spellen zoals Magic the Gathering, Life-Action Roleplaying (LARP), Wargames, Pokémon, D&D en de beste geeky boardgames. In onze gaming loods in Zwolle organiseren we wekelijks activiteiten rondom deze hobby’s. Ook kun je hier terecht voor al je spel benodigdheden. In de bossen van Ommen vind je onze LARP area waar we vier verschillende spelwerelden tot leven wekken. 

Onze speellocatie noemen we de gaming loods, deze staat in Zwolle en is vrij toegankelijk om één van de hobby's te spelen die wij ondersteunen. Hier zitten geen lidmaatschapskosten aan verbonden. Wel vragen we iedereen onze huisregels te respecteren. Ook zijn er vaste dagen waarop er ruimte is gereserveerd voor bepaalde hobby's en toernooien. Een overzicht hiervan vind je op onze maandelijks agenda.

Niet alleen op onze speellocatie ontmoeten mensen elkaar met dezelfde (hobby) interesses, ook ondersteunen wij een grote community online, verdeeld over verschillende Facebookgroepen. Deze staan hieronder benoemd bij iedere van onze hobby's.

Magic: the Gathering is één van de hobby's waarmee we wekelijks toernooitjes organiseren. We zijn een WPN store en hebben vanuit Wizards of the Coast, de maker van Magic, ondersteuning in de vorm van promo packs die we aan de deelnemers van onze activiteiten mogen weggeven. Donderdag en vrijdag zijn in onze speellocatie de vaste Magic dagen waarop er veel gespeeld wordt. Iedere week worden er verschillende formats gespeeld; standard, draft, pauper, modern, commander en met iedere set een pre release en draft weekend. Iedere 3 maanden hosten we een Open House om voor nieuwe spelers het spel toegankelijk te maken. Ook hebben we voor beginners op vrijdagmiddag de Gateway. Dit is een toernooitje waar je gratis aan mee kan doen en je van ons een gratis deckje kan krijgen. Ook voor gevorderde spelers is de gateway een leuk toernooi, omdat er bijna geen restricties zijn en je allerlei soorten decks kan uitproberen. Voor een overzicht van onze magic activiteiten verwijzen we je naar onze maandelijkse agenda.

Onze Magic online community is te vinden op: Magic @ Games-N-Stuff

Pokémon wordt bij ons gespeeld op de woensdagmiddag tijdens de Pokémon league. Op deze middag kun je het spel leren spelen, kaartjes ruilen met andere spelers en punten sparen voor gratis boosters. Iedereen die langskomt krijgt een speciale League promo kaart. Ben je een nieuwe speler, dan hebben we een gratis starter deck voor je! Wanneer er een nieuwe set uitkomt, kun je deze voor het eerst spelen tijdens onze Pre Release. We proberen één keer in de maand een league Challenge te organiseren, tijdens dit toernooitje kun je punten en mooie promo's verdienen. Als we drie keer achter elkaar een legaue Challenge hebben gehad, hosten we ook wel eens een groter toernooi; de Pokémon League Cup. 

Onze Pokémon online community is te vinden op: Pokémon @ Games-N-Stuff

In onze loods is er genoeg ruimte voor Wargames activiteiten en toernooitjes. We hebben naast de ruimte, ook het materiaal wat je hiervoor kunt gebruiken. We werken samen met verschillende wargames groepen die onze ruimte (of een deel hiervan) reserveren voor een toernooitje. Wij zorgen voor de praktische ondersteuning en de toernooi organisers voor de inhoud. Heb je interesse om onze loods te gebruiken, neem dan contact op via info@gamesnstuff.com dan kijken we naar de mogelijkheden. Iedere donderdag is er sowieso ruimte gereserveerd voor wargames, dus voel je vrij om hier gebruik van te maken en af te spreken voor een battle (en gebruik te maken van de aanwezige materialen).

Onze Wargames online community is te vinden op: Wargames @ Games-N-Stuff

Dungeons & Dragons wordt door ons ondersteund, we hebben momenteel geen vaste D&D avonden, al bieden we wel de producten aan in onze (web)shop. Heb je interesse om een D&D campaign te beginnen, informeer dan naar onze hostingsmogelijkheden via info@gamesnstuff.com.

Onze D&D online community is te vinden op: Roleplay @ Games-N-Stuff

Games-N-Stuff heeft verschillende Levend Rollenspel (LARP) werelden bedacht waarin deelnemers, van kids tot volwassenen, op avontuur kunnen gaan. Al deze evenementen hebben een eigen unieke spelwereld. We zien het als onze taak om tijdens een evenement deze spelwereld zo goed mogelijk tot leven te laten komen. We hebben een grote online community met veel ruimte voor input vanuit de deelnemers. Je vindt onze LARP community op Facebook. Ieder evenement heeft zijn eigen Facebookgroep specifiek afgestemd op die wereld, een link naar ieder van deze Facebookgroepen staan hieronder aangegeven. De overkoepelende Facebook groep is Larp @ Games-N-Stuff.

Tickets kopen voor al onze LARP events kan in onze ticketshop.

Een overzicht van onze LARP events in 2020:

De Dwaler
Aantal deelnemers: +/- 250
Leeftijd: 14+

Introductie spelwereld: De Dwaler speelt zich af in Europa begin 13de eeuw. Het is de tijd van boeren en adel. Het is de tijd van de geestelijkheid en van kruistochten. Het is de middeleeuwen die wij kennen van films en vele boeken, maar wél met een kleine twist... De mythen, legenden en volksverhalen waar men toen in geloofde zijn werkelijkheid. De wezens uit deze verhalen zijn verscholen om zich te beschermen tegen de mens en de kerk, of is het toch anders om? Door heel Europa bevinden zich zogeheten Dwaalplaatsen. Deze mythische plekken zijn alleen te vinden als je weet waar ze liggen... Of als je verdwaalt... Het evenement zelf speelt zich in een van deze Dwaalplaatsen af, een ontmoetingsplek voor het mythische en de middeleeuwse mens.

Facebook groep: LARP event De Dwaler @ Games-N-Stuff

De Dwaler in 2020:
De Dwaler 28 ------------ 3 t/m 5 april
De Dwaler 29 ------------ 11 t/m 13 september

Quon
Aantal deelnemers: +/- 275
Leeftijd: 14+

Introductie spelwereld: Vele bloedige oorlogen hebben het Keizerrijk Quon en de omliggende landen de laatste decennia geteisterd, sommige op basis van religie en idealen, andere op basis van politieke intrige en lust naar macht. Maar er lijkt een ommegang plaats te vinden in dit geweld. Nee, de landen van Erumdar zijn zeker niet gestaakt met strijden, maar in dit nieuwe tijdperk hebben de landen ook andere manieren gevonden om conflict in binnen- en buitenland op te lossen... Op allerlei vlakken vinden ontwikkelingen, zelfs revoluties plaats! Beleef het zelf in het levendige dorp Boshoek, een plek waar allerlei culturen uit heel Erumdar samen komen en altijd veel te beleven is. Ervaar de levendige culturen, de politieke intrige, de invloeden van magie en de goden, en speel jouw rol in de ontwikkelingen die in Erumdar gaande zijn!

Facebook groep: LARP event Quon @ Games-N-Stuff

Quon in 2020:
Quon 31 ---------- 8 t/m 10 mei
Quon 32 ---------- 9 t/m 11 oktober

Terra X
Aantal deelnemers: +/- 100
Leeftijd: 16+

Introductie spelwereld: Larp event Terra X speelt zich af in de Vervallen Wereld. Deze wereld is hard, meedogenloos en getekend door de afschuwelijke gebeurtenis die men nu Teoc noemt. Hoe de wereld er voor Teoc uitzag weet ook niemand, maar nu is er niet veel van over. Het land is desolaat. Grondstoffen zijn op. De aarde is uitgeput. Er groeit nog maar weinig en voedseltekort is aan de orde van de dag. Terra X is een evenement met een unieke spelwereld met voor de meeste deelnemers maar een doel: overleven in de Vervallen Wereld en misschien, uiteindelijk, de ellende ontstijgen.

Facebook Groep: LARP event Terra X @ Games-N-Stuff

Terra X in 2020: 26 t/m 28 juni

Wisselwoud (KidsLARP)
Aantal deelnemers: +/- 120 (kids + figuranten)
Leeftijd: 6+, gemiddelde leeftijd 8 – 12 jaar

Ben jij zo'n kind, dat houdt van zwaardvechten, toveren, struinen door het bos, met je handen en je hoofd tegelijk bezig zijn? Zo'n kind dat niet snel iets raar vindt, houdt van een beetje spanning, en humor heeft? Dan is het Wisselwoud de plek voor jou! Wisselwoud is een KidsLARP speciaal toegespitst op de jeugd; van 6 tot 15 jarigen. We zijn hierbij een samenwerking aangegaan met verhalen- en kinder boekenschrijver Thijs Goverde die de hele wereld van Wisselwoud heeft bedacht en hier ook een kinderboeken reeks op heeft gebaseerd. Op deze manier kan de avontuurlijke wereld van Wisselwoud ook thuis beleefd worden. Wisselwoud is een geheimzinnige plek in de bossen van middeleeuws Nederland... waar de meest bijzondere, getalenteerde, dappere kinderen ter wereld als door een wonderlijk toeval allemaal belanden. Want hier veranderen kinderen in helden. Hier leren ze vechten van de beste zwaardkunstenaars, toveren van de geleerdste magiërs, genezen van de kundigste heelmeesters... en dat is wel nodig ook! Want in het Wisselwoud zwerven vele wezens rond, en niet allemaal hebben ze goede bedoelingen. Er zijn hier vele raadsels op te lossen, schatten te vinden en gevaren te overwinnen. Maar ook het dagelijks leven in het middeleeuwse dorpje Wisseling stelt zijn eisen. Smeden, kruiden zoeken, voedsel bereiden... het moet allemaal gebeuren. 

Facebook groep: KidsLARP Wisselwoud @ Games-N-Stuff

KidsLARP in 2020:
Wisselwoud I - 29 maart
Wisselwoud II - 7 juni
Wisselwoud III - 20 september
Wisselwoud IV - 1 november