Direct naar Ticketshop

De Kentering in 2018
Thursday, 10 August 2017 14:00
Beste Kenteraars! Goed nieuws! Kentering gaat door :-) Wij hebben een tijdje geleden een positief gesprek gehad met Chantal Bosma en Heike van Lenthe over de overname van de Kentering. Zij willen de Kentering nieuw leven inblazen en wij willen dit vanuit de organisatie graag ondersteunen. We vinden het heel leuk dat mensen binnen onze LARP organisatie, met ervaring op de kentering dit evenement gaan voortzetten. We hebben mede daardoor er ook vertrouwen in dat het unieke karakter van de kentering bewaard blijft en er met veel motivatie aan Kentering 2.0 gewerkt gaat worden. Bij deze alvast een berichtje van Heike en Chantal zelf:

'Lieve deelnemers!
Graag stellen wij ons even voor! Wij zijn Heike van Lenthe en Chantal Bosma. Wellicht dat je ons al kent als vrijwilligers bij de Games-n-Stuff LARP-evenementen, respectievelijk als SL en VL op Quon. Na het opdoen van enkele jaren ervaring bij de GnS waren wij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de vorm van het zelf organiseren van een evenement van A tot Z. Toen wij zagen dat de Kentering door gebrek aan teamleden niet door kon gaan, telden wij 1 en 1 bij elkaar op en zijn wij in gesprek gegaan met Jonathan, Lisette en Thom om het evenement over te nemen en onder nieuw bewind voort te zetten. De complete organisatie van het evenement komt dus bij ons te liggen! Zo kan Heike zijn ei kwijt in het regelen van de faciliteiten en de catering, en kan Chantal zich compleet storten op het verhaal en het contact met figuranten en spelers. We zijn van plan verandering door te voeren betreffende de locatie, ticketprijs en organisatie, maar voorop bij ons staat; de Kentering moet de Kentering blijven, we gaan dus gewoon door met het verhaal en haar kleurrijke personages! Meer informatie zullen wij beschikbaar maken zodra er meer dingen vast staan, wij streven er naar om zo snel mogelijk de boel op de rails te krijgen en aan de voorbereidingen te kunnen beginnen! Wij hopen op jullie vertrouwen in ons om een mooi evenement neer te zetten, en zien jullie graag verschijnen op de Kentering 2018!'

Via de facebookgroep wordt er al veelvuldig gecommuniceerd over de Kentering, een locatie en datum is al bekend. De facebookgroep vind je hier.  Omdat de Kentering niet meer vanuit de Games-N-Stuff georganiseerd word is er door Chantal en Heike een aparte website en e-mail adres in gebruik genomen. Je vind die informatie hieronder.

http://www.dekenteringlarp.nl/
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
 
Geen Kentering in 2017
Monday, 21 November 2016 13:56
Beste Kentering deelnemers,

De Kentering in januari 2017 gaat niet door. Er zijn momenteel te veel uitdagingen voor het team om te dragen, naast onze gewone levens en werkzaamheden/ school. We hebben de zoektocht naar een nieuwe schrijver/ verbinder. De deadline was daarvoor 31 oktober. Er zijn wel gegadigden, echter dit wordt overschaduwd door het plotseling uitvallen van Thom (onze algemeen LARP coördinator). Hij is een kleine maand geleden opgenomen in het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis. Hij is aan de beterende hand en pakt per december zijn werkzaamheden weer langzaam op. Dit betekent in het begin een paar uurtjes werk per dag. Verder geen zwaar werk. De Kentering mét een nieuwe samenstelling dan naar de snel dichter bijkomende eindstreep leiden is te veel om na twee maand van afwezigheid weer mee te beginnen.
We hebben binnen het team nog naar een oplossing gezocht, maar dit is helaas niet gelukt.

We hopen met een nieuw team (nieuwe verbinder/ schrijver) en nieuwe energie in 2017 terug te komen. We houden jullie op de hoogte! Vragen? Stel ze gerust.
 
Kentering - hoe nu verder?
Wednesday, 21 September 2016 11:55

In september is het kenteringteam bij elkaar gekomen om de situatie van De Kentering samen te bekijken. De vraag was: waar staan we nu en hoe verder zonder plotschrijver/ bedenker van de setting die ook de rode lijn van het evenement bepaalde.

We willen graag met De Kentering doorgaan, omdat er veel enthousiaste deelnemers zijn en de setting veel potentie heeft - echter er moet wel een team zijn die het evenement kan dragen. Op de samenkomst hebben we geconcludeerd dat we met het wegvallen van Gavin een nieuwe verbinder/ schrijver nodig hebben. Iemand met een passie voor de Kentering setting en de wil om daar tijd in te steken, in de ontwikkeling van de spelwereld en de personages.

We zijn niet persé op zoek naar een nieuwe VL, omdat we de oude organisatiestructuur hebben losgelaten en alle rollen binnen het team meer in elkaar willen laten overlopen. We zijn wél op zoek naar iemand die een passie heeft voor schrijven, aangezien daar in het voortraject de meeste behoefte aan is. Iemand die samen met de andere schrijvers binnen het team samen de rode lijn wil bepalen/ uitschrijven en die tot uitvoering brengt in samenspel met de figuranten en spelers. Daarom ook het label 'verbinder', vanwege de behoefte aan communicatie en samenspel met het team en de deelnemers. Ook moet deze nieuwe schrijver onderdeel willen zijn van een team met een platte, zelfsturende organisatiestructuur en de mogelijkheden hiervan samen willen ontdekken, aangezien we nog maar net dit traject zijn ingegaan.
Aan iedereen aanwezig is de vraag gesteld of zij wellicht een passie hebben om deze nieuwe verbinder/ schrijver te willen zijn. Iedereen aanwezig wilde liever verder gaan met de werkzaamheden binnen het team die ze al hadden omdat dit meer aansloot bij hun passie en de tijd die ze in het evenement willen steken.

Daarom de vraag hier, is er iemand die tijd wil steken in de Kentering zoals hierboven beschreven en die een motiverende kracht wil zijn om Kentering nieuw leven in te blazen? Zo ja, laat dat dan weten door te e-mailen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Het proces van teamvorming waar we ons nu in bevinden heeft tijd nodig. We hebben besloten dat als we op 31 oktober nog geen dragend team hebben om de huidige kentering voort te zetten, wij geen mogelijkheid zien om op de gezette datum in januari een kentering te organiseren.

Dit betekent niet dat we met de Kentering stoppen, maar wel dat we op zoek gaan naar alternatieve manieren om de Kentering te kunnen laten voortbestaan. We staan open voor alle suggesties en zullen dit samen met de deelnemers en teamleden bespreken. Ook als je nu al ideeën hebt over een alternatieve vorm of een andere richting. Wij denken hieruit vanuit ons kader, maar die is niet noodzakelijk de beste voor deze situatie. We staan open voor jullie inzichten en zijn daar ook erg nieuwsgierig naar.
 
Nieuwe rubriek
Friday, 12 August 2016 13:42
In deze categorie zal het laatste nieuws van de Kentering gedeeld worden.