Direct naar Ticketshop

Tickets LARP events 2017 online
Tuesday, 06 December 2016 15:14
Vanaf vandaag zijn de tickets van onze LARP weekend evenementen beschikbaar in de ticketshop. Tot en met 31 december profiteer je als speler van een extra korting en kost je ticket 45 euro.
Tickets voor het Wisselwoud volgen nog.

Nog eenmaal de data op een rijtje:

Dwaler 22: 24, 25 en 26 maart
Dwaler 23: 8,9 en 10 september

Terra X 2017: 30 juni tot 2 juli

Quon 25: 12, 13 en 14 mei
Quon 26: 20, 21 en 22 oktober

Wisselwoud 1: 12 maart
Wisselwoud 2: 11 juni
Wisselwoud 3: 24 september
Wisselwoud 4: 29 oktober

 
Aanpassingen website
Friday, 26 August 2016 13:32
Hallo boeren, burgers en buitenlui,


Begin juli maakte ik een melding dat we en stap gingen zetten om de website te verbeteren. Het bleek een reuzenstap te zijn, inmiddels zijn de grootste veranderingen gedaan en kunnen jullie die allemaal aanschouwen op onze website.Wat hebben we gedaan? In het linker menu overzicht hebben de verschillende evenementen meer ruimte gekregen voor de verschillende pagina's. Hierdoor kan je ook beter zien welke verschillende pagina's wat voor informatie bevatten (handig bij bijvoorbeeld de spelwereld). De evenementen hebben globaal dezelfde indeling zodat je per evenement op dezelfde plek je informatie zou moeten kunnen vinden. Om te voorkomen dat je verdwaalt staat de indeling links ook bij de verschillende (hoofd)pagina's. En per evenement is het nu mogelijk om het laatste nieuws te zien zodat je niet afhankelijk bent van facebook.


Waarom dit bericht? Een goede website werkt (of is pas goed) als de gebruikers er hun weg kunnen vinden. Mijn vraag is dan ook of jullie mee willen kijken naar de website en of er nog gaten en onduidelijkheden zitten. Het gaat hier op dit moment vooral over de lay-out en vindbaarheid van informatie. Inhoudelijk wordt er in de toekomst nog met de verschillende teams gebrainstormd over de verbeteringen. Dit is dan ook een project wat nooit ''af'' is maar door een proces van feedback en verbeteren steeds een stapje verder komt.Stuur een e-mailtje naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it met je opmerkingen en/of vragen.
 
LARP events agenda 2016

LARP events agenda van 2016!! Alle data op een rij

Wordt lid van onze Larp@gamesnstuff facebookpagina voor alle laatste nieuwtjes. Hieronder de het laatste nieuws omtrent de nieuwe agenda voor 2016:

Algemeen e-mail adres evenementen - Voor de LARP evenementen stappen we langzaam over naar een nieuw e-mail adres, namelijk; This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Dit doen we omdat we hiermee achter de schermen meer overzicht creëren. We begrijpen dat het voor sommigen wennen is (weer een ander e-mail adres) maar wees niet ongerust. We zullen het oude e-mail adres doorschakelen zodat ook die e-mailtjes beantwoord zullen worden.


Verhoging leeftijdsgrens Dwaler en Quon - Met ingang van 2016 zal de minimum leeftijd van Dwaler en Quon 14 jaar zijn. We hebben hiertoe besloten omdat 12 tot 13 jarigen naar onze mening een kwetsbare groep is en wij als organisatie niet de begeleiding kunnen bieden die zij nodig hebben. Ook is gebleken dat onze jongste deelnemers niet mee komen in het spel wat door (vaak oudere) spelers en figuranten neergezet wordt. Vanaf 14 jaar ontstaat hier een kentering en sluit deze leeftijd beter aan bij het spel en de omvang van onze evenementen. We gaan op onze kidsevents, voor de groep 12 tot 15 jarigen uitdagender spel aanbieden, zodat deze groep daar ook zijn ei kwijt kan. Daarnaast zal daardoor de overgang van kidsLARP naar weekendLARP beter op elkaar afgestemd zijn.


Ben je in 2016 12 of 13 EN heb je ervaring op Quon of Dwaler. Voor deze personen willen we een uitzondering maken, omdat je reeds een karakter hebt lopen op één van deze evenementen. Mocht je dus in 2016 wéér mee willen doen, dan kan dat met goedkeuring van de organisatie, stuur hiervoor een e-mail naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.


Ook voor families die larpen met kinderen onder de 14 jaar zijn er mogelijkheden, want families geven de Middeleeuwse wereld een stukje echtheid die we graag zien op onze evenementen. Daarnaast is de begeleiding van de kids binnen een familie een andere zaak, dan van alleen komende jongelingen. Stuur voor meedoen met je familie (als die jonge kids bevat) ook een e-mail naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .


Terra X 3 dagen in 2016 - Ook in 2016 zal Terra X van vrijdagmiddag tot zondagmiddag zijn. We hebben ons uiterste best gedaan om te zoeken naar mogelijkheden om er toch een vierdaagse van te maken. We zitten echter met een aantal beperkende factoren m.b.t het terrein en het is ons helaas niet gelukt om dit samen op te lossen. We gaan er natuurlijk een super toffe 3 daagse van maken. Onze pogingen om er in 2017 een vierdaagse van te maken gaan we intensiveren door op zoek te gaan naar nieuw terrein. We zien namelijk geen mogelijkheid meer om op het huidige terrein er een 4daagse van te maken. We kunnen op dit moment geen garanties geven over de invulling van Terra X in 2017, omdat de voordelen van het nieuwe terrein moeten gaan opwegen tegen een verhuizing. Dit zal gaan blijken en we zijn ook benieuwd naar de mening van onze achterban hierover! Mocht er geen geschikt alternatief gevonden worden dan blijft een 3daagse op het huidige terrein de manier hoe we verder gaan.


Dwaler 1 of 2 keer? - Er komen twee dwalers! 

Binnenlocatie; het Jamboreehuis - Met ingang van 2016 zullen wij het Jamboreehuis niet verhuren.


Wisselwoud: de nieuwe kidslarp van Games-N-Stuff - In 2016 starten we in samenwerking met Thijs Goverde (kinderboekenschrijver) een nieuwe reeks KidsLARPs voor 6 tot 15 jarigen genaamd het Wisselwoud. Binnenkort zal er op de site meer informatie verschijnen over de wereld van het Wisselwoud en wat hier allemaal mogelijk is. Ook zullen we zeer spoedig de vier evenementen in 2016 aankondigen. Deze zijn nu nog niet helemaal rond.


Ticketshop
Nu de data bekend zijn hopen we zo spoedig mogelijk de ticketshop te openen. Zodra de tickets beschikbaar zijn hoor je het als eerst via facebook.

 

 
LARP events agenda 2015
Monday, 10 November 2014 13:34

LARP events Agenda 2015 -ALLE DATA OP EEN RIJ!

*Nieuws* Wij bieden als Games-N-Stuff veel verschillende evenementen aan en de frequentie ligt heel hoog. Dit is natuurlijk heel goed, omdat de evenementen met veel enthousiasme door veel mensen worden bezocht. Maar soms kan de hoge frequentie een belemmering worden voor de organisatie omdat er geen tijd overblijft om veranderingen door te voeren die wel nodig zijn en om voldoende teamsterkte te hebben. Dat was eigenlijk afgelopen jaar al een belemmering, maar omdat de data al vast stonden konden we daar niet zoveel meer aan veranderen. We kunnen de frequentie in 2015 wél naar beneden schroeven, om de ruimte te creëren om pas op de plaats te maken zodat alle evenementen die wij aanbieden daar de vruchten van kunnen plukken. Daarom zal er in 2015 één dwaler zijn (in plaats van 2) en 3 kidsevenementen (in plaats van 5). We gaan ervan uit dat deze terugschroeving alleen voor 2015 zal gelden. We begrijpen dat sommigen dit jammer vinden, maar we hopen op deze manier onze evenementen voor iedereen (vrijwilligers en deelnemers) beter te maken zodat iedereen weer met frisse moed er tegenaan gaat en veel plezier heeft. We hopen op jullie begrip hiervoor! bekijk de hele agenda via bovenstaande link!


banner kidslarp2014


 
Regelwijzigingen Terra X 2014
LARP Event Nieuws
Monday, 19 May 2014 12:02

TerraX Logo3 mini

Er zijn wat kleine verduidelijkingen en regelaanpassingen voor de module 'Magie & Alchemie: Terra X', die bij het aankomende evenement in werking zullen gaan.

Er is één grotere verandering, namelijk de verwijdering uit de spreuken en brouwsels van 'Genees Lichaam'. Mocht jouw personage deze vaardigheid gekozen hebben, dan moet je de ervaringspunten op een andere manier opnieuw besteden helaas. We begrijpen dat dit voor sommige deelnemers lastig is en onze excuses hier voor. Genees Lichaam is binnen de setting van Terra X helaas niet geschikt en daarom is er besloten deze uit de module 'Magie & Alchemie: Terra X' te halen. Er komt geen andere spreuk of vaardigheid voor in de plaats.
 

Verder zijn er een paar fouten uit de module gehaald, of verduidelijkingen geplaatst, namelijk:
- pagina 12: 'Genees Lichaam' verwijderd uit de lijst spreuken en brouwsels
- pagina 12: De M verwijderd bij het brouwsel 'Schildversterker', deze is alchemistisch en niet Magisch
- pagina 16: Bij 'Effect Herkennen 1-3' stond nog de tekst 'De alchemist herkent alleen alchemistische effecten, de magiër alleen magische'. Hierbij is weggehaald 'de magiër alleen magische'. Dit gaf verwarring.
- pagina 22: Bij de spreuk 'Vergeet' is het volgende toegevoegd:
Er moet duidelijk In-Spel worden gezegd wat er vergeten moet worden.
- pagina 22: Bij de spreuk 'Voorwerp verhitten' is het volgende toegevoegd: Je kan niet iets doen ontbranden met deze spreuk.


Regels 2014
Basisregels GNS LARP evenementen
Module Alchemie en Magie - Terra X Versie 1.2
 

Personageformulier 2014
Het personageformulier is een handig overzicht voor het indelen van je ervaringspunten in vaardigheden, magie en alchemie. Het personageformulier kun je voorafgaand aan het evenement voor jezelf invullen bij je karaktercreatie. Deze hoef je vooraf niet in te leveren/ te mailen, deze is voor jezelf. Download hier het formulier voor Terra X - Personageformulier 2014
 

Mocht je vragen hebben of iets onduidelijk vinden, laat het ons weten door te mailen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 

 
De Dwaler - Informatie voor spelers
LARP Event Nieuws
Thursday, 09 January 2014 16:36

Beste deelnemers van De Dwaler,
 

Het is alweer 2014 en dat betekent dat De Dwaler in aantocht is (28 t/m 30 maart). Achter de schermen wordt al volop gewerkt!
 

Wij willen jullie voor Dwaler 17 informeren over de volgende zaken:
De geruchten zijn waar! Dwaler 17 gaat plaatsvinden op de andere kant van het terrein. Dit gaat voor spelers In Spel en Uit Spel gevolgen hebben. Tijdens Dwaler 16 heeft er een enorme exodus plaatsgevonden. De aankomst zal tijdens Dwaler 17 plaatsvinden. Daarom zal Dwaler 17 in teken staan van het opbouwen op een nieuwe plek. Vanwege de verhuizing zullen alle spelers op een vast moment op vrijdagavond gezamenlijk In Spel gaan. Voor nieuwe personages zal er een intro queeste zijn.
 

Kampementen en kampeerplekken binnen en buiten het dorp (In Spel kamperen)
Voor de nieuwe locatie kunnen spelers In Spel kampementen/ kampeerplekken aanvragen in het dorp en buiten het dorp. We willen tijdens het evenement zoveel mogelijk het gevoel van samen vluchten en aankomen op een nieuwe locatie simuleren. Maar het moet wel praktisch blijven uiteraard. Daarom mag iedereen al wel zijn tent(en) opzetten op vrijdagmiddag (ook omdat daar al in geslapen gaat worden). Maar dat de verdere aankleding van de kampeerplekken en kampementen op zaterdag uitgespeeld gaat worden.
 

Iedereen kan een In Spel tent of een kampement (als je met een groep bent) binnen of buiten het dorp aanvragen. Aanvragen kunnen verstuurd worden naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Voor het dorp is beperkt plek. Om in spel te kamperen heb je uiteraard een In Spel verantwoorde tent nodig (middeleeuwse tent, of canvas tent die niet te modern oogt). De aankleding (banieren, stoeltjes, enz) moeten verder ook In Spel verantwoord zijn. Als je twijfelt of jou tent en/ of aankleding In Spel verantwoord zijn, kun je ook mailen naar het bovenstaande adres. Stuur dan even een foto/ beschrijving mee van de tent/ aankleding.
 

Zet in je aanvraag de volgende informatie:
1. Het aantal tenten;
2. De maten van de tent/ tenten;
3. wel of geen vuurplaats
 

Wanneer van toepassing;
4. Een korte beschrijving van de groep die het kamp gaat bewonen;
5. Het aantal mensen dat gaat slapen in het kamp;
6. een korte beschrijving van de geplande aankleding van het kampement
 

Uiteraard is Uit Spel slapen altijd mogelijk op het Uit Spel kampeerveld. Hier hoef je geen aanvraag voor op te sturen.
 

Vuurplekken
Er zijn 4 kampementen te vergeven buiten het dorp met eigen vuurplek (met bankjes). Als deze zijn vergeven mag je nog wel op een andere plek buiten het dorp een kamp opzetten, deze hebben alleen geen speciale vuurplek. Je mag dan wel vuur maken, maar dan met een eigen vuurschaal (vuurplek die boven de grond hangt).
 

Dwaler 16 - ben je vroeg vertrokken?
Alle spelers die door de regen of andere calamiteiten vervroegd zijn vertrokken op Dwaler 16 hoeven zich geen zorgen te maken over hun karakter. De ruling die wij hierop geven is dat zij ook gevlucht zijn voor het naderende gevaar en op tijd zijn weggekomen uit de regio.
 

Achtergrond insturen
In januari hebben we weer tijd om achtergronden te lezen. Heb jij je achtergrond nog niet opgestuurd, Stuur deze dan op naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Alles dat na 31 januari ingestuurd wordt, kunnen we niet meer lezen voor Dwaler 17. Als we je achtergrond binnen hebben gekregen kan het zijn dat we plot baseren op jou achtergrond. Het insturen van een achtergrond is echter geen garantie voor persoonlijk plot.
 

Met vriendelijke groet,
|Het VL team, Mathijs en Robin

 

 
De Dwaler OPROEP
LARP Event Nieuws
Wednesday, 29 May 2013 12:03

Omdat met Dwaler 16 (6 t/m 8 september 2013) er een nieuw VL team zijn intrede doet, bij deze een oproep vanuit dit nieuwe team:

Middeleeuws contract"Beste Dwaler spelers,

We willen graag jullie personages beter leren kennen voor komende Dwaler. Daarom willen we je vragen om een achtergrond van je huidige Dwaler personage op te sturen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Omdat er zo'n 200 spelers zijn, hebben we tijd om maximaal 1 A4 per speler door te lezen. Als je achtergrond langer is, willen we graag een samenvatting van 1 A4 ontvangen.

Als je je achtergrond voor 21 juni opstuurt kan het zijn dat we deze kunnen gebruiken voor het plot van de komende Dwaler (16). Het is echter geen garantie voor persoonlijk plot. Alvast Bedankt!

Met vriendelijke groet,
Verhaalleiding De Dwaler (Mathijs Heideveld en Robin Huisman)" 
Coming Soon - LARP event Quon
LARP Event Nieuws
Wednesday, 22 May 2013 10:39

Klik hier om direct tickets te bestellen voor Quon in onze Ticketshop!


Vodukar groep LRGIn het weekend van 21 t/m 23 juni is het weer tijd voor Quon. Er is nog plek bij de figurantengroepen. Geef je snel op, want voor deze groepen is beperkt plek.

 

Spelers tickets zijn ook nog verkrijgbaar, hier is onbeperkt plek!! Let er wel op dat op donderdag 23 mei de prijzen omhoog gaan. Aan de poort zijn alleen nog speler tickets verkrijgbaar.

 
BELANGRIJKE mededeling De Dwaler i.v.m het weer en code oranje
LARP Event Nieuws
Thursday, 28 March 2013 18:23

De weersvoorspelling voor komend weekend is als volgt: overdag 4/5 graden, 's nachts -3. Het wordt dus aardig koud. Daarnaast is er in verband met de droogte vanaf donderdag 28 maart Code Oranje van kracht in de provincie Overijssel. Dit houdt in dat er geen open vuur gestookt mag worden. De brandweer is tijdens Code Oranje extra alert op bos- en heide branden en daarom wordt vanaf 28 maart een luchtsurveillance gestart. Code Oranje is net zo lang van kracht totdat deze is opgeheven. De brandweer doet er dus alles om een bos- en heidebranden te voorkomen, maar vraagt ook de gebruikers van de natuurgebieden om hulp. 


Voor ons tijdens LARP evenement de Dwaler betekent dit dus dat er geen kampvuren mogelijk zijn en dat er ook niet gekookt mag worden op open vuur. Erg jammer, zeker omdat kampvuren naast de warmte ook voor de nodig sfeer zorgt. Helaas geldt code oranje ook voor 'natuurterrein' de Ada's Hoeve en kunnen wij als organisatie hier niks aan veranderen. We hopen dan ook op jullie begrip. Wat we wel kunnen doen is zoveel mogelijk proberen te faciliteren, zodat deze bijzondere omstandigheden van kou en geen vuur, niet voor al te grote problemen gaat zorgen.


Wat kan/ mag wel?
- Koken op campingas mag van de brandweer wel, mits de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen ( Emmertje water/zand of blusdeken). Dus mocht je een campinggas stelletje mee willen nemen om je eten op te bereiden, dan mag je die gebruiken onder de hiervoor genoemde voorwaarden.


- Voor de mensen die hadden gerekend op het koken op open vuur en niet de beschikking hebben over een eigen campinggas stelletje, hebben wij een aantal branders geregeld waarop gekookt kan worden. Deze worden ter beschikking gesteld op één centrale plek, waar ook de veiligheidsmaatregelen in acht zullen worden genomen. Gewone kookpannen kunnen op deze branders worden gebruikt (deze moet je zelf meenemen). Omdat meerdere mensen/ groepen waarschijnlijk gebruik willen maken van deze kookplek, vragen we om jullie medewerking en geduld naar elkaar toe. Het kan zijn dat je op elkaar moet wachten. Aan het gebruik van deze kookhoek zitten geen kosten verbonden. Mocht je helemaal niet zelf willen koken, dan kun je natuurlijk altijd nog gebruik maken van de cateringmogelijkheden in het dorp (pizza uit de oven en verschillende broodjes in de bar).


- Verder zullen er twee heaters zijn die warme lucht blazen; één in de bar en één in de figurantentent. Een ieder mag zich hier opwarmen, spelers graag in de bar. (Je bent niet verplicht een drankje of hapje te kopen)

.
- Tot slot zullen er in totaal 30 dekens zijn op drie verschillende locaties om je in op te warmen; 10 bij de bar, 10 bij de algemene kookplaats en 10 bij de figurantentent.
Deze dekens lenen we, dus deze mogen niet vies worden. We vragen dan ook om jullie medewerking om deze dekens alleen te gebruiken op de aangegeven locaties en niet mee te nemen naar je tent.


We gaan ervan uit dat mensen eigen voorzorgsmaatregelen treffen tegen de kou in en rondom hun eigen tent. Zorg er ook voor dat je warme schoenen en (onder)kleding meeneemt en een goede slaapzak. Vanuit de organisatie willen we Frank van der Spek heel erg bedanken, voor het meedenken en het regelen van de branders voor de kookplaats en de dekens. Echt top. Ondanks de omstandigheden hopen we dat we er met z'n allen een mooi evenement van kunnen maken.


Mvg,
Lisette, Igor, Jonathan
GNS LARP events

 

 
LARP Regelwijzigingen voor 2013
LARP Event Nieuws
Wednesday, 27 February 2013 16:49

  MG 8437 copyAls je meedoet aan een LARP evenement is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de regels en spreuken die je op het evenement gaat tegenkomen. Deze regels staan in ons Regelsysteem. Vanaf 2013 werken we met een nieuw systeem.

Op al onze meerdaagse evenementen zijn de Basisregels GNS LARP evenementen van toepassing. Hierin staan de algemene regels (organisatie, veiligheid, personage maken, algemene vaardigheden, enz.) Lees deze regels goed door, ongeacht aan welk meerdaags LARP evenement je meedoet.

Per evenement is er een aanvullende module om de setting het best tot zijn recht te laten komen:

Module Alchemie en Magie - De Dwaler en Quon
Module Alchemie en Magie - Terra X

Beknopt overzicht regelwijzigingen! -
Mocht je reeds bekend zijn met onze regels: Voor 2013 zijn er regelwijzigingen ten opzichte van het regelsysteem 2012. Je vindt deze wijzigingen beknopt in de Errata regels 2012-2013.

Personageformulier
Het personageformulier is een handig overzicht voor het indelen van je ervaringspunten in vaardigheden, magie en alchemie. Het personageformulier kun je voorafgaand aan het evenement voor jezelf invullen bij je karaktercreatie. Deze hoef je vooraf niet in te leveren/ te mailen. Neem deze mee naar de incheck van het evenement, daar wordt deze gecontroleerd. Download de formulieren voor onze LARP Events:

Personageformulier 2013 - Dwaler en Quon
Personageformulier 2013 - Terra X


Vragen over deze spelregelveranderingen

Gezien er aardig wat veranderingen zijn dit jaar, begrijpen we dat je misschien vragen hebt. We willen je verzoeken deze op ons forum te stellen, zodat we zoveel mogelijk vragen en antwoorden op dezelfde plek hebben staan. Is het een vraag die heel specifiek over je personage gaat en liever niet in het openbaar stelt, stuur dan je vraag naar: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 1 of 7

Jouw hobby, word lid!

larp groep
wargames groep
magic groep