Direct naar Ticketshop

Kampement aanvragen 2019
Wednesday, 27 February 2019 16:31
Terug naar Terra X startpagina

Kampementaanvragen voor 2019 kunnen gedaan worden via dit formulier!
 
Aankondiging nieuw dorp
Wednesday, 16 May 2018 11:29
Zoals eerder ook al aangegeven, zijn er een aantal veranderingen die komende Terra X doorgevoerd zullen worden. Bij deze kondigen we de eerste aan: vanaf dit jaar zullen we niet meer werken met losse kampementen van de Gildes, maar komen alle Gildes samen in het dorp te staan.
Deze verandering komt natuurlijk niet uit het niets, en heeft een aantal redenen.

De voornaamste reden is dat we de losse kampementen als een barrière voor onderling spel zien. Door de afstand is het erg moeilijk om iets te realiseren dat zo veel mogelijk deelnemers meekrijgen, omdat zij zo verspreid over het terrein zitten. Een gecentraliseerd dorp met alle Gildes samen laat ons dit wél doen en heeft veel bijkomende voordelen. Het moedigt spel tussen de Gildes aan, vergroot de onderlinge samenwerking (of tegenwerking...) en zal hopelijk op den duur een levendig dorp als gevolg hebben!

Tevens vonden wij het voor de sfeer die wij willen creëren niet langer logisch voor de Gildes om zo los en verspreid te staan. Het Koninkrijk d'Enumatil is relatief veilig, maar het blijft de Vervallen Wereld met vele dreigingen. Deze waren afgelopen Terra al voelbaar, en zullen de komende evenementen dus ook nog meer naar voren komen. De samentrekking van de Gildes is dus IS tevens uit noodzaak voor de eigen veiligheid.
De precieze indeling van het dorp en welk Gilde waar komt te staan, volgt in de aanloop naar het evenement.
Wij hopen dat er met deze wijziging een levend en sfeervol dorp ontstaat en dat de interactie tussen de Gildes groeit! Zoals altijd: als er vragen of opmerkingen zijn, horen wij die graag! Dat mag hieronder of via de mail op This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .
 
Bericht van de nieuwe VL - nieuwe koers 2018
Wednesday, 16 May 2018 11:18
Met een nieuw Verhaalleiders team gaat Terra X dit jaar een 'nieuwe koers' in. Er zijn al wat stappen gezet om Terra X tot bloei te laten komen, waaronder een update van de informatie over de spelwereld en de keuze om meer nadruk op het 'vervallen' deel van de Vervallen Wereld te leggen. Nu, met een compleet nieuw VL team aan het roer, zetten we deze koers maar al te graag voort.

Wij willen graag duidelijk zijn en er open over communiceren met jullie, onze deelnemers. Immers maken wij het evenement uiteindelijk samen!
Wij hebben van onze voorgangers een prachtige spelwereld met hele interessante lijnen en motieven geërfd. De basis van Terra X, waar al zo veel mensen aan hebben gewerkt, daar geloven wij in en die blijft staan als een huis. Maar de nieuwe koers die vorig jaar is ingezet is ook extreem waardevol. Wij gaan hard ons best doen om deze koers te ontwikkelen in de kaders die vorig jaar ook al deels zijn gesteld. Bepaalde aspecten van Terra X willen wij flink ontwikkelen, verscherpen en verdiepen. Met het feit dat het team een complete verandering heeft doorgemaakt zijn er ook nieuwe inzichten en nieuwe ideeën gekomen van waaruit wij verder willen bouwen op de basis en de nieuwe koers.

Vandaar ook deze aankondiging. Welke dingen wij specifiek gaan doen en wat er allemaal gaat veranderen blijft nog eventjes een verrassing. Wat wij wel graag willen delen is een duidelijke beschrijving van onze visie op het evenement. Hierbij geven we jullie handvatten en zekerheid, waar wij vinden dat je als deelnemer recht op hebt. Wij hebben puntsgewijs de leidraad uitgewerkt van hoe Terra X zich gaat ontwikkelen. Drie punten over het evenement in zijn geheel en drie punten over de spelwereld waar het zich allemaal in afspeelt.

Aan de hand van deze 6 kernwaarden gaan wij het evenement vormen, het plot schrijven en het verhaal vertellen. Bovenal gaan we samen met jullie, onze community, een overweldigende ervaring creëren. In het bijgevoegde bestand hebben wij de punten uitgebreid beschreven en wij nodigen jullie van harte uit deze door te lezen. Als er vragen, opmerkingen, liefdesverklaringen of bedreigingen zijn over deze stap die het Terra X team gaat zetten, vragen wij jullie om deze persoonlijk met ons te delen! Communicatie vinden wij ontzettend belangrijk, zeker over iets dat voor ons zo essentieel is voor het evenement: de visie. Reacties mogen hieronder geplaatst worden, en voor uitgebreide vragen en/of feedback mag worden gemaild naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .
Het document met daarin deze punten staat hier en zal ook op de website verschijnen:
https://drive.google.com/file/d/1M_Kwn-s7Ld--KKjlXDKavJeIqirQxzzO/view


Bedankt voor het lezen van onze visie en tot snel!

Namens het Terra X team,
Daan, Sjoerd en Merlijn
 
Terra X Nieuw Stijlbord
Wednesday, 16 May 2018 11:17
Het moodboard van Terra X heeft een grote update gehad, waaronder zelfs een heuse naamsverandering naar Stijlbord!
Gelukkig is niet alleen de naam veranderd, maar hebben wij ook erg veel nieuwe afbeeldingen gezocht die de stijl en uitstraling van de Vervallen Wereld goed communiceren. Graag nodigen wij alle deelnemers uit om zich hierdoor te laten inspireren! Het Stijlbord wordt continu aangevuld en verbeterd, kijk dus rustig later nog een keer. Veel kijkplezier en inspiratie gewenst! Je vindt het nieuwe stijlbord hier:
https://nl.pinterest.com/gnsevents/terra-x-stijlbord/
 
Vertrouwenspersoon op Terra X
Thursday, 19 October 2017 10:36
Nieuw op Terra X en onze andere LARP events; de vertrouwenspersoon. Het inschakelen van de vertrouwenspersoon is een laagdrempelige manier waarop je zaken m.b.t. tot je deelname op Terra X bespreekbaar kan maken die je niet binnen de 'kern' organisatie kwijt wilt/ kunt. In een vertrouwelijk gesprek (via mail of op het evenement) kun je vertellen wat er is en bekijk je samen met de vertrouwenspersoon welke mogelijkheden er zijn om tot een bevredigende oplossing te komen. Soms is een luisterend oor voldoende en soms is het nodig om alsnog een gesprek aan te gaan met (iemand van) de 'kern' organisatie, met of zonder hulp van de vertrouwenspersoon. Mocht je de behoefte hebben anoniem te willen blijven, dan zal de vertrouwenspersoon dit waarborgen. We hopen hiermee voor de deelnemers een stap voorwaarts richting de organisatie te ondersteunen. 

We hebben twee vertrouwenspersonen aangesteld, een mannelijke en een vrouwelijke. De vertrouwenspersonen doen dit op vrijwillige basis, dus dit maakt ze als vanzelfsprekend vrijwilliger bij Games-N-Stuff. Daarnaast zijn beide ook op andere manieren actief bij onze LARP activiteiten, echter niet als 'kern' organisatie. Ze stellen zichzelf hieronder kort even voor:

- Ik ben Ruth Stevenson, 46 jaar en woon in Zwolle. Ik werk als trainer/coach/consultant bij de gemeente Utrecht. Daar begeleid ik teams in organisatieveranderingen en leidinggevenden tijdens veranderingsprocessen. Ik vind het belangrijk om vanuit oprechte interesse gesprekken te voeren met mensen, open vragen stellen om erachter te komen wat mensen beweegt en of ik een rol kan hebben in hun ontwikkeling of het oplossen van hun probleem. Ik ben bijna 7 jaar actief in Larp, bij Games-N-Stuff, als kwartiermeester (begeleider) bij Wisselwoud, in de bar bij Quon en Terra X en als figurant bij Dwaler. Mijn emailadres is 
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

- Ik ben Edo Pronk, 28 jaar, in het dagelijks leven Docent Dans en beeldend kunstenaar. Ik heb les gegeven aan basis- en middelbare school en heb van daaruit ervaring met vertrouwelijke en soms lastige situaties, en het oplossen daarvan. Ik larp nu zo'n 12 jaar, voornamelijk bij Games-N-Stuff, waar ik vaak opbouwer, figurant en/of speler ben. Email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Contact met de vertrouwenspersoon
Op de meeste evenementen zijn beide vertrouwenspersonen of is er één aanwezig. Je mag ze ter plekke aanspreken en samen overleggen wat een goed moment is voor een gesprek. Je kunt er ook voor kiezen om contact te zoeken via mail. Bij het voorstellen hierboven staan de mailadressen waarop de vertrouwenspersonen te bereiken zijn.
 
Terreinindeling Terra X 2017
Monday, 19 June 2017 09:09

Hieronder vinden jullie de overzichtskaart voor de terreinindeling van Terra X 2017. De personen die een aanvraag hebben gedaan zijn hierover ingelicht.
Voor de verschillende gildes en in het dorp is genoeg plek voor extra in spel tenten. Meld je bij een spelleiding bij aankomst om een plekje toegewezen te krijgen.

Uit spel tenten kunnen naar de Laarmanshoek (voor spelers) of Missieveld (voor figuranten).

Voor vragen; stuur een e-mail naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Terra x 2017  terreinindeling 1
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2