Direct naar Ticketshop

Quon figuranten informatie

EH1_2634-1009-LR

Figureren op Quon kan vanaf 16 jaar. Als je een ticket koopt in de winkel of in de webshop vragen we om je e-mailadres, zodat de verhaalleiders contact met je kunnen opnemen over de rolverdeling. Als je (bijna) geen ervaring hebt, wordt je ingedeeld met ervaren figuranten, zodat je niet meteen het diepe in wordt gegooid. Wil je meer uitleg over wat een figurant is, kijk dan bij 'Larp in het kort'


Figuranten kamp
Figuranten hebben een eigen veld op onze evenementen. Dit veld is 'uit spel' en dus buiten het speelterrein. Hier kunnen figuranten met z'n allen bij elkaar kamperen tijdens de weekenden. De schmink- en verkleedtent staat hier ook en het kampent zit vlakbij het dorp. Er komt een kampvuur, een tent om je spullen te laten en te gebruiken om te schuilen voor de regen. Koffie en thee is aanwezig tijdens speeltijden in de figurantentent, neem je eigen beker hiervoor mee!
 

Belangrijk! De tijden waarop je als figurant verwacht wordt je te melden in de figurantentent:


Op vrijdag om 19.00 uur
Op zaterdag om 09.30 uur
Op zondag om 09.30 uur
 

Vaste rol
Als figuranten vaker figureren op hetzelfde evenement, kan de VL hier rekening mee houden door een speciale rol te schrijven die bij je past of je een rol te geven die meerdere evenementen meegaat. Zo kan je een kernfiguur worden in een bepaalde setting en creëer je een leuke groep figuranten die elke keer weer op hetzelfde evenement aanwezig is. Leuk voor de figuranten, handig voor de VL. Mocht je van plan zijn meerdere Quons te gaan figureren, laat dit dan weten aan de VL door een mailtje te sturen naar  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Hierbij geef je specifiek aan dat je graag in aanmerking zou komen voor een vaste rol.

Kleding voor figuranten
Voor figuranten is het belangrijk dat ze donkere (aardetinten) of neutrale Middeleeuwse onderkleding meenemen naar het evenement. Deze basiskleding doe je aan, aan het begin van de dag en hieroverheen gaat dan kleding die past bij de rol die je van de verhaalleiding hebt gekregen. De kleding die over je basis outfit heen gaat, krijg je toegewezen in de verkleedtent van de figuranten. Mocht je geen Middeleeuwse basiskleding hebben, dan is er de mogelijk dat je van ons een setje leent voor het hele weekend. Mocht je al in het bezit zijn van een Middeleeuwse kleding en larp wapens, neem deze dan mee. Extra kleding en wapens komen altijd van pas.