Direct naar Ticketshop

banner kidslarp tekt smal

Wisselwoud startpagina
Ga naar Wisselwoud praktisch
Ga naar Wisselwoud spelwereld
Ga naar Wisselwoud foto's

Aantal deelnemers: +/- 120 (kids + figuranten)

Leeftijd: 6+, gemiddelde leeftijd 8 – 12 jaar

Ben jij zo'n kind, dat houdt van zwaardvechten, toveren, struinen door het bos, met je handen en je hoofd tegelijk bezig zijn? Zo'n kind dat niet snel iets raar vindt, houdt van een beetje spanning, en humor heeft? Dan is het 'Wisselwoud' de plek voor jou!

Ridderavontuur 3 - 20130616 123255bWat is LARP precies? Kinderen spelen graag buiten en het liefst in de natuur of in het bos. Volgens onderzoek houden ze vooral van niet-voorgeprogrammeerde, avontuurlijke spelletjes. Hier sluit de LARP hobby precies bij aan. Met de hobby Levend Rollenspel (LARP) gaan tientallen spelers samen op avontuur in het bos of op een andere bijzondere locatie. De organisatie van het spel heeft een spelwereld bedacht waarin het avontuur plaats vindt. Bij de ridderavonturen van Games-N-Stuff is dit een Middeleeuwse fantasy wereld genaamd Wisselwoud. De omgeving wordt zo aangekleed dat deze Middeleeuwse wereld echt tot leven komt. Verder neemt iedere deelnemer een rol aan en kleedt en gedraagt zich hiernaar. Je kan bijvoorbeeld een ridder spelen, of een genezer of tovenaar. Zo komt een wereld die je uit films en boeken kent echt tot leven en maak je samen unieke verhalen.

Wisselwoud is een geheimzinnige plek in de bossen van Middeleeuws Nederland, waar de meest bijzondere, getalenteerde, dappere kinderen ter wereld als door een wonderlijk toeval allemaal belanden. Want hier veranderen kinderen in helden. Hier leren ze vechten van de beste zwaardkunstenaars, toveren van de geleerdste magiërs, genezen van de kundigste heelmeesters... en dat is wel nodig ook! Want in het Wisselwoud zwerven vele wezens rond, en niet allemaal hebben ze goede bedoelingen. Er zijn hier vele raadsels op te lossen, schatten te vinden en gevaren te overwinnen. En af en toe – je raadt het misschien al – moet de wereld worden gered. Maar ook het dagelijks leven in het middeleeuwse dorpje Wisseling stelt zijn eisen. Pottenbakken, smeden, kruiden leren kennen, voedsel bereiden... het moet allemaal gebeuren. 


Meer lezen over de spelwereld van Wisselwoud kan hier!

Kinderboeken - We zijn voor Wisselwoud een samenwerking aangegaan met verhalen- en kinder boekenschrijver Thijs Goverde die de hele wereld van Wisselwoud heeft bedacht en hier ook een kinderboeken reeks op heeft gebaseerd! Op deze manier kan de avontuurlijke wereld van Wisselwoud ook thuis beleefd worden. De boeken zijn te koop op het evenement zelf, of stuur een mailtje naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

KidslarpWisselwoud KidsLARP in 2018:

Wisselwoud I - 25 maart
Wisselwoud II - 10 juni
Wisselwoud III - 30 september
Wisselwoud IV - 4 november

Op avontuur gaan in Wisselwoud is zeer geschikt voor kinderfeestjes!

Ticket kopen - Inschrijven voor al onze LARP evenementen kan via onze ticketshop. Na betaling via Ideal of Paypal, ontvangt je je toegangsbewijs als PDF in je mailbox, deze moet je zelf uitprinten. De barcode hierop is je toegangscode. Neem de uitgeprinte ticket mee naar het evenement, of laat deze zien op je smartfoon.

Korting en prijs spelersticket
Voor het wisselwoud hanteren we een nieuwe prijzen structuur, waarbij het loont om vroeger te kopen:

0 tot en met 50 tickets kosten €22,50
51 tot en met 100 tickets kosten €25,-
101 tot en met 120 tickets kosten €27,50

De kids gaan in groepjes op avontuur in het bos onder begeleiding van ervaren groepsleiders. Een Ridderavontuur duurt van 11:00 uur tot 16:00 uur. Maximum leeftijd 15 jaar. Meer praktische informatie kun je hier lezen. 


bieb avontuur2Ouders kunnen ook meedoen op deze dag! Ouders/ verzorgers krijgen dan een rol toegewezen vanuit de organisatie als figurant. Opgeven hiervoor kan ter plekke bij de inchecktent op het terrein. Als ouders niet willen meedoen is er ook de mogelijkheid om te zitten bij het kampvuur en rustig te wachten tot de kids uit gespeeld zijn. Figuranten spelen de rollen die de wereld gestalte geven en worden aangestuurd door de organisatie.

LARP maakt buiten spelen voor kids aantrekkelijker
. Het biedt een heel nieuwe belevingswereld. Eentje waarin gerend, geklimd en gefantaseerd mag worden. Een avontuurlijke wereld die tot leven komt en precies bij de speelse mindset van kinderen past. Daarnaast stimuleert LARP de lichamelijke ontwikkeling en leert het kinderen op jonge leeftijd met elkaar omgaan. De kinderen worden in het spel op verschillende manieren uitgedaagd, zowel fysiek (o.a. zwaardvechten) als geestelijk.

We zien regelmatig dat kids meer zelfvertrouwen krijgen door LARP omdat ze in situaties komen die ze in het gewone leven niet zouden tegenkomen. Wij hebben door de jaren heen gezien hoe LARP kinderen inspireert om buiten te spelen, maar ook om de natuur te beleven. In een tijd gedomineerd door computers en tv, kan deze connectie verloren gaan. Meedoen met een ridderavontuur is een manier om deze connectie opnieuw te versterken. LARP is dus veel meer dan een spelletje!

De meerwaarde van deze hobby blijft niet onopgemerkt.
Wij zien steeds meer interesse van organisaties om LARP als middel te gebruiken om spelenderwijs kennis over te brengen en interesse op te wekken voor uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld; bibliotheken, scholen en natuurverenigingen. Zo hebben wij o.a. een LARP avontuur georganiseerd in samenwerking met de stadsbibliotheek Zwolle (foto's) om lezen te stimuleren.