Direct naar Ticketshop

banner Dwaler april smal

Dwaler Startpagina
Ga naar Dwaler laatste nieuws
Ga naar Dwaler praktische informatie
Ga naar Dwaler spelwereld
Ga naar Dwaler foto's

Aantal deelnemers Dwaler: +/- 250
Minimum leeftijd: 14+ speler, 16+ figurant

De Dwaler in 2018:
De Dwaler 24 ------------ 6 t/m 8 april
De Dwaler 25 ------------ 7 t/m 9 september


facebookDe Dwaler heeft zijn eigen FacebookgroepDeze groep is voor alle deelnemers van LARP evenement De Dwaler. Hier worden berichten gedeeld vanuit de organisatie die voor deelnemers van belang zijn en natuurlijk mag iedereen vragen stellen, voor- en napret hebben en andere zaken delen gerelateerd aan Dwaler.

Spelwereld De Dwaler
De Dwaler speelt zich af in Europa begin 13de eeuw. Het is de tijd van boeren en adel. Het is de tijd van de geestelijkheid en van kruistochten. Het is de middeleeuwen uit onze geschiedenis, maar wél met een kleine twist... Wat de middeleeuwse wereld van de mens niet weet is dat er, verspreid door heel Europa, een hoeveelheid moeilijk vindbare plekken schuilen. Zo moeilijk zelfs, dat je ze enkel vindt als je weet waar ze liggen, of als je in de buurt verdwaalt.. Op deze plekken zijn de mythen, legenden en volksverhalen waar men toen in geloofde werkelijkheid. Verschillende wezens uit deze verhalen hebben zich verscholen om zich te beschermen tegen de mens en de kerk, of is het toch anders om? Deze verstopte plekken noemen wij 'dwaalplaatsen'. Het evenement zelf speelt zich af in één van deze dwaalplaatsen; een ontmoetingsplek voor het mythische en de middeleeuwse mens. 

klik hier om meer te lezen over de uitgebreidde spelwereld van de dwaler. 

Moodboards spelwereld Dwaler 
Middeleeuwen ter inspiratie: https://www.pinterest.com/gnsevents/de-dwaler-middeleeuwen-moodboard/
Mythologie ter inspiratie: https://www.pinterest.com/gnsevents/de-dwaler-mythologie-moodboard/


Ticket kopen
Inschrijven voor al onze LARP evenementen kan via onze TICKETSHOP. Na betaling via Ideal of Paypal, ontvangt je je toegangsbewijs als PDF in je mailbox, deze moet je zelf uitprinten. De barcode hierop is je toegangscode. Neem de uitgeprinte ticket mee naar het evenement. De barcode laten zien op je smartfoon is ook mogelijk. 

ticketshopKorting en prijs SPELER ticket
Tot 31 december 2017 speciale voorverkoop €50,-
Regulier ticket tot 6 weken voor het evenement €57,50
Daarna (in de 6 weken voor het evenement) €67,50
1 week voor het event en aan de incheckpoort (geen toegangs E-ticket) €77,50

Korting en prijs FIGURANT ticket
Regulier ticket tot 6 weken voor het evenement €30
Daarna (in de 6 weken voor het evenement) €40
Geen verkoop aan de incheckpoort

Belangrijk! Figureren op De Dwaler kan vanaf 16 jaar. 

Insturen achtergronden
De verhaalleiding wil graag een levendige wereld op Dwaler neer zetten die bij de setting past, daarbij hebben wij natuurlijk de hulp van de speler nodig! Mocht je een toffe achtergrond hebben, met een groep of alleen dan zien de verhaalleiders deze achtergrond graag tegemoet! Met deze input kunnen ze werken aan de wereld van Dwaler en iedereen een tof evenement bezorgen. Insturen is geen garantie dat er iets mee wordt gedaan, maar de VL doen hun best.

Voor vragen over de Dwaler hebben we een e-mail adres in het leven geroepen. Naast het insturen van achtergronden is dit e-mail adres ook te gebruiken voor overige vragen die je hebt aan de Verhaalleiding van Dwaler. Het e-mail adres voor Dwaler is als volgt;  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Begeleiding jongere kids
De dwaler is een 14+ evenement. Dat betekent dat 14 jarigen (en ouder) worden toegelaten, maar het is belangrijk om te weten dat wij geen speciale begeleiding hebben voor de jongere garde. Iedereen draait op dezelfde manier mee op het evenement. Uiteraard is er altijd organisatie aanwezig en als er wat is, zijn zij altijd aanspreekbaar. Maar er is geen exclusieve begeleiding voor de jongere garde. Houd hier dus rekening mee als je je zoon of dochter opgeeft. Als ouder/ verzorger kun je zelf mee als begeleider. Je kunt deelnemen aan het spel (als speler/ figurant), dat betekent dan wel dat je volgens de spelwereld In Spel gekleed gaat. Sommige ouders kiezen er ook voor om in de buurt zelf te kamperen/ overnachten om een vinger aan de pols te houden. Rond lopen op het spelterrein is dan niet mogelijk (mits je geschikt kostuum hebt). Het is aan de ouders zelf om een inschatting te maken hoeveel begeleiding je kind nodig heeft en of dit evenement dan wel geschikt is. Wil je contact met de organisatie hierover, bel dan naar 038-8889033 tijdens kantooruren.


Regelsysteem - Op al onze meerdaagse evenementen zijn de Basisregels GNS LARP evenementen van toepassing. Hierin staan de algemene regels (organisatie, veiligheid, personage maken, algemene vaardigheden, enz.) Lees deze regels goed door, ongeacht aan welk meerdaags LARP evenement je meedoet. Kennis van deze regels, bevorderd je eigen spel, maar ook het spelplezier van anderen. Per evenement is er een speciale aanvullende module om de setting het best tot zijn recht te laten komen. Hierin staat alle informatie m.b.t. Magie, Rituelen & Alchemie per setting. (De Dwaler en Quon delen dezelfde module):

Module Alchemie en Magie - De Dwaler en Quon

Dwaler Personageformulier - Het personageformulier is een handig overzicht voor het indelen van je ervaringspunten in vaardigheden, magie en alchmie. Het personageformulier kun je voorafgaand aan het evenement voor jezelf invullen bij je karaktercreatie. Deze hoef je vooraf niet in te leveren/ te mailen. Neem deze mee naar de incheck van het evenement, daar wordt deze gecontroleerd.

Ga naar Dwaler laatste nieuws
Ga naar Dwaler praktische informatie
Ga naar Dwaler spelwereld
Ga naar Dwaler foto's