Direct naar Ticketshop

De Kentering - Tijdslijn


Kentering terug_naar_settingsinformatie

Algemene Tijdslijn
 

> 1500 jaar geleden
Stammensamenleving op het continent.
 

1500 jaar geleden / 0
Invasie van de Trinh. Het Trinh Rijk vormt zich op het continent. Begin van de jaartelling. Vanaf nu is het NT (na Trinh). Alles hiervoor is VT (voor Trinh).
 

1000 jaar geleden / 500 NT
Oprichting van de Vesters
 

985 jaar geleden / 515 NT
Nacht van de Stammen en Tocht der Vrijheid. De clans van Hoogkust verklaren zich onafhankelijk.
 

980 jaar geleden / 520 NT
Begin Duistere Era, verwerping van het Trinh Pantheon.
 

964 jaar geleden / 536 NT
Officiële oprichting van de Synode onder de eerste archon St. Venminh.


884 jaar geleden / 616 NT
Verschillende adelijke huizen stichting gezamenlijk de Crimeaanse Oligarchie.
 

817 jaar geleden / 683 NT
Steffonia roept zichzelf uit tot soevereine staat.
 

790 jaar geleden / 710 NT
Crimea wordt dominante staat op het continent. Bloeitijd van cultuur, ontwikkeling en kunst. 'Officieel' einde Duistere Era.
 

702 jaar geleden / 798 NT
Crimea valt het oosten binnen en verovert enkele kleine steden en dorpen.
 

701 jaar geleden / 799 NT
De nog vrije oostelijke clans verzamelen zich en slaan terug, Crimea trekt zich terug uit het oosten. Het oostelijk samenwerkingsverband blijft bestaan en noemt zich Harland.
 

700 jaar geleden / 800 NT
De eerste forten worden in het Laaggebergte neergezet door Steffonia. Oprichting Grensgarde.
 

631 jaar geleden / 869 NT
Crimea onderneemt een tweede poging Harland in te nemen wat leidt tot de Tweede Crimeaans-Harlandse Oorlog die drie jaar duurt. Het leidt wederom tot een nederlaag voor Crimea ondanks technologische voorsprong.
 

613 jaar geleden / 887 NT
Steffonia breidt de grenzen uit in alle richtingen behalve het zuiden en groeit zo stil uit tot een machtsblok in het noorden.


610 jaar geleden / 890 NT
Constante schermutselingen met Harland leiden ertoe dat Crimea steeds meer geld aan het leger uitgeeft. De culturele en academische ontwikkeling komt tot stilstand.
 

503 jaar geleden / 997 NT
Derde Crimeaans-Harlandse Oorlog: Harland besluit terug te slaan uit wraak voor de provocaties en verovert enkele dorpen en akkers aan de grens. Crimea is niet in staat het gebied te ontzetten.
 

396 jaar geleden / 1104 NT
Crimeaanse Hongersnood. Door de verloren akkers raakt Crimea door de voedselvoorraad heen en de rest van het land levert onvoldoende op om de bevolking te voeden.
 

393 jaar geleden / 1107 NT
Vierde Crimeaans-Harlandse Oorlog breekt uit wanneer een groepje Crimeaanse burgers wordt betrapt en gedood bij het stelen van voedsel. Met moeite wordt een deel van de verloren akkers terugveroverd. De oorlog duurt tien jaar.
 

312 jaar geleden / 1188 NT
Crimea keert terug naar de tijd van wetenschap en cultuur. De verhoudingen met Harland verbeteren iets en er komt handel op gang, voornamelijk in vee en landbouwproducten. Het Crimeaanse leger krimpt. Crimea kent een opleving die bekend staat als de Rinascita.
 

300 jaar geleden / 1200 NT
Steffonische Revolutie. Een korte maar hevige burgeroorlog tussen twee adellijke huizen.
 

298 jaar geleden / 1202 NT
Na zeshonderd jaar neemt een nieuw adellijk Huis de troon over in Steffonia. Er wordt begonnen met de bouw van een nieuwe hoofdstad en extra investeringen in het leger.
 

104 jaar geleden / 1396 NT
Een lector Krijgskunde aan de Steffonische Academie vindt een nieuwe toepassing voor tassium, dat tot op heden alleen illegaal als narcoticum werd gebruikt. Hij ontwikkelt het eerste vuurwapen.
 

83 jaar geleden / 1417 NT
De Crimeaanse Landsraad besluit tot een aansluiting bij Steffonia; de Collegamento.
 

63 jaar geleden / 1439 NT
Steffonia (en daarmee Crimea) valt Harland binnen. De officiële reden is zorgen voor een stabiel gebied zonder de constante gevechten tussen Crimea en Harland.
 

59 jaar geleden / 1441 NT
De Harlandse clanhoofden geven zich na de val van Hoogkust over. Voor de tweede keer in de geschiedenis is het gebied tussen de Koningsbergen, de Vlakte, de Eindzee en de Trinhzee één rijk.
 

1500 NT
Evenement 1