Direct naar Ticketshop

Wisselwoud praktische informatie

Ga naar Wisselwoud startpagina
Ga naar Wisselwoud praktisch
Ga naar Wisselwoud spelwereld
Ga naar Wisselwoud foto's


TICKET kopen kan via de ticketshop


Spelregels
Bij het LARP spel worden een aantal spelregels gebruikt en zijn er termen die je moet weten om deel te nemen. Deze hebben we in een PDF gezet. Zodat dit makkelijk te lezen is. Het is fijn als je dit zelf door kan lezen, of vraag hulp van je ouders!

Voor alle deelnemers: Wisselwoud Basisregels
Extra spelregels voor Het Goede volk (12+ met ervaring): Spelregels Het Goede Volk

2010-09-05_16.07b_KIDSLARP_-_Adas_Hoeve_te_OmmenAankomst en Vertrek
Alle kinderen moeten uiterlijk om 10.30 uur aanwezig zijn op het terrein om zich te kunnen inchecken vóór 11.00 uur. De incheck vind plaats op het parkeerterrein. Vanaf de parkeerplaats ben je snel op het speelterrein. Bij de incheck krijg je op vertoon van het toegangskaartje een polsbandje om. Hierop wordt een telefoonnummer geschreven waarop je ouders te bereiken zijn in geval van nood. Als iedereen is ingecheckt en ingedeeld bij een Kwartier gaan om 11.00 uur alle kinderen mee met hun Kwartiermeesters naar hun Kwartier in het dorp. Na een voorstelronde en wat praktische mededelingen begint hier vervolgens het spel.

Nieuwe deelnemers
Nieuwe kinderen krijgen in hun eigen Kwartier workshops in veilig vechten, algemene regels, rollenspel en magie. Ervaren kinderen zijn op andere manieren bezig met het spel, dit zal per gilde en per keer verschillen. 

Niet op tijd
Mocht je 11.00 uur echt niet kunnen halen, dan is dit geen ramp. Ook na 11.00 uur kan je je nog inchecken, maar je mist helaas een deel van de activiteiten in het dorp. Met name de workshops over de regels en veilig vechten zijn erg belangrijk. Ook kan het zijn dat niet alle kwartieren meer plek hebben (wie het eerst komt, heeft als eerst keus). Maar je kan gewoon meedoen zodra je bent ingecheckt op de parkeerplaats.

Vertrek
We zijn rond 16:00 uur klaar en om 17:00 uur moeten we het terrein verlaten.

Locatie en parkeren
De Wisselwoud KidsLARP vindt plaats op het terrein van de Ada's Hoeve in Ommen. Zorg dat je ouders weten hoe laat ze je moeten ophalen. Auto's mogen niet bij de receptie geparkeerd worden, maar op het speciale parkeerterrein. Klik hier voor meer informatie.

terrreinoverzicht 2016 klein
Toewijzing Kwartier
IMG_1959Op het evenement wordt je ingedeeld in één van de vier Kwartieren. We kunnen niet garanderen dat je in het Kwartier van je voorkeur komt, het is gewoon wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Zorg dus dat je op tijd bent, zodat er nog genoeg keus is. Zeker als je met een aantal vriendjes of vriendinnetjes samen wilt spelen. Bij kinderfeestjes raden we aan dit nadrukkelijk aan te geven bij aankomst, zodat we de groep zoveel mogelijk bij elkaar kunnen houden in één Kwartier.

Kleding
Omdat levend rollenspel zich in een Middeleeuwse fantasiewereld afspeelt, verkleedt iedereen zich ook. Kijk of je thuis kleding hebt hiervoor, bijvoorbeeld een bruine of zwarte broek, een cape en donkere schoenen of laarzen. Misschien willen je ouders je ook wel helpen om iets moois te maken. Een cape of tabbard is vrij simpel te maken en op de markt kun je regelmatig mooie stoffen vinden voor een lage prijs. Vermijd blauwe spijkerkleding en andere schreeuwerige, kleurrijke kleding (opdrukken)! We spelen immers in de Middeleeuwen, dus is het het leukst als iedereen er ook zoveel mogelijk zo uitziet. Als je nou echt niets hebt én je hebt nog nooit eerder meegedaan, dan kan je iets van ons lenen. Neem dan wel een riem mee, deze is nodig. De volgende keer dat je meedoet, moet je voor je eigen kleding zorgen.

IMG_1577_-_Version_2


Wapens 
Als je zelf een levend rollenspel zwaard of wapen hebt, mag je die natuurlijk gebruiken. Je mag alleen speciale levend rollenspel wapens gebruiken en deze moeten ook nog eens door een keuring heen komen, voordat je ze mag gebruiken. Dit is voor de veiligheid. Als je met je eigen pijl en boog komt, moet je eerst een schiettest bij ons afleggen. We kijken dan of je goed met pijl en boog om kan gaan. De schiettest is heel streng en als je het niet haalt, mag je je pijl en boog ook niet gebruiken. Wel zullen we je helpen en laten oefenen in de pauzes. Als je zelf geen zwaard hebt, mag je er één keer een oefenzwaard van ons lenen. De volgende keer dat je meedoet, moet je voor een eigen wapen zorgen. 

LARP spullen kopen
Ons hele LARP assortiment staat in onze webshop. Als je iets leuks hebt gezien in de webshop en je wilt het graag kopen, dan kan dit. Je kunt gewoon je bestelling plaatsen en bij opmerkingen zetten dat je het wilt ophalen op de kidslarp (datum noteren). Dan nemen wij het mee en kun je het daar ophalen en meteen mee spelen! Zorg ervoor dat je bij het plaatsen van je bestelling 'ophalen in winkel, beurs of evenement' aanvinkt, dan worden er geen verzendkosten gerekend.

Eten en Drinken
We hebben de hele dag water voor je te drinken. Verder kun je snoep, fris en verschillende soorten snacks op broodjes in de riddertent kopen – neem hiervoor dus wat geld mee, mocht je dit willen. Neem in iedere geval een lunchpakketje mee en eventueel iets te drinken als je geen gebruik wilt maken van de catering.

IMG_1650Figureren Wisselwoud (16+)
Figureren is, anders dan voorheen, niet voor iedereen mogelijk. Voor 'praat-rollen' evenals voor de meeste 'vecht-rollen' worden figuranten individueel uitgenodigd. Je kunt je daar dus niet voor opgeven. Echter: ouders wier kinderen deelnemen aan het evenement kunnen, indien gewenst, aansluiten bij een vecht-groep. Dit is gratis; het is de ideale manier voor ouders om iets van het spel mee te krijgen!

Aflasting slecht weer
We behouden ons het recht voor een evenement te verplaatsen of af te lasten bij heel slecht weer. Houd hiervoor de laatste drie dagen voor het evenement deze website goed in de gaten. Het is sowieso altijd handig, als de voorspellingen niet zo goed zijn én het evenement wel doorgaat, een regenjas of regenkleding mee te nemen.