Direct naar Ticketshop

Praktische informatie De Kentering

Kentering illu3_zonderondertekst_250

Ga naar Kentering startpagina
Ga naar Kentering laatste nieuws
Ga naar Kentering praktisch
Ga naar Kentering spelwereld
Ga naar Kentering foto's


Als je mee doet aan De Kentering, dan is het handig dat je op de hoogte bent van de volgende praktische zaken.

TICKET kopen kan via de ticketshop
 

Als eerste, wat zit bij de ticketprijs in?
- Deelname aan het evenement;
- Overnachting en gebruik van faciliteiten in de accomodatie (Keuken, douches en WC's);
- Engels ontbijt op zaterdag- en zondagochtend in de herberg;
- Hele dag gratis Koffie en thee in de herberg 


Locatie
De Kentering speelt zich af op een ander terrein dan de overige Larp evenementen. In plaats van Ada's Hoeve, wordt de Kentering gespeeld op het terrein van de Wolfskuil in Ommen. De speellocatie is De Wolfskuil in Ommen, waar overdekt geslapen kan worden. Het spel speelt zich binnen en buiten af. De enige in spel binnenlocatie is de taveerne, maar er zal ook buiten, in tenten en bos, gespeeld worden. Hou daar dus met je kostuum rekening mee i.v.m het koude seizoen. 

Adres De Wolfskuil
Wolfskuil 15
7731 AP Ommen


Plattegrond Googlemaps

Overnachten in de accomodaties
Overnachten tijdens De Kentering kan alleen overdekt in verschillende accomodaties, welke verschillen in comfort/ luxe en privacy niveau, variërend van slaapzaal (B en C locatie) tot tweepersoonskamer met eigen badkamer! (A+ locatie). De kamerindeling wordt van te voren gemaakt. Heb je dus een voorkeur voor bij wie je op de kamer wilt (of bij wie juist niet), dan kun je dit door mailen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , dan houden we hier rekening mee.

blokhut1


Hieronder een uitleg van de verschillende slaap locaties:
 

C Locatie (slaapzaal boven herberg) - Je hebt een bed in één van de slaapzalen van de Blokhut. Een slaapzaal in de Blokhut heeft 6 tot 8 bedden. De benedenverdieping van de Blokhut wordt In Spel gebruikt als taveerne. Je slaapt dus boven de taveerne, heel dicht bij het In Spel gebied. Dit kan in de eerste plaats heel handig zijn, maar ook voor meer geluidsoverlast zorgen, omdat de taveerne tot midden in de nacht open is. Houd hier dus rekening mee. Dekbedden en kussens zijn aanwezig. Je hoeft alleen een kussen-, matras- en dekbedovertrek mee te nemen. Deze locatie is voorzien van vier douches en 3 wc's. Omdat de benedenverdieping wordt gebruikt als taveerne kun je op deze locatie geen gebruik maken van de keukenfaciliteiten. Er kunnen totaal 22 personen slapen in de Blokhut.
 

B Locatie (slaapzaal met keukenfaciliteiten) - Je hebt een bed in één van de slaapzalen van de Mowglihut of de Repelaerhoeve. Een slaapzaal heeft 4 tot 8 bedden. De benedenverdieping van beide accommodaties hebben een volledig ingerichte keuken (inclusief pannen, borden en bestek). Je mag van deze keuken gebruik maken, mocht je hier behoefte aan hebben. We gaan ervan uit dat een ieder die de keuken gebruikt, zelf zorg draagt voor het schoonmaken en opruimen van de gebruikte spullen. De Mowglihut en de Repelearhoeve staan verder weg van het In Spel gebied en zijn wat luxer ingericht dan de C locatie. Dekbedden en kussens zijn aanwezig. Je hoeft dus alleen een kussen-, matras- en dekbedovertrek mee te nemen. De Mowglihut is voorzien van 3 douches en 4 wc's. In totaal kunnen 22 mensen slapen in de Mowglihut. De Repelaerhoeve is voorzien van 8 douches en 4 wc's. In totaal kunnen 35 mensen slapen in de Repelaerhoeve.
 

A Locatie (drie- of tweepersoonskamer) - Je hebt een bed in één van de kamers op de bovenverdieping van de Jorishoeve. Er zijn 2 drie persoonskamers op deze locatie en 10 tweepersoonskamers. De kamers zijn voorzien van een Boxspringbed, kledingkast en nachtkastje. Op deze locatie heb je meer privacy en luxe. De benedenverdieping is voorzien van twee ruime volledig ingerichte keukens (inclusief pannen, borden, bestek, koelkast). Je mag van deze keukens gebruik maken, mocht je hier behoefte aan hebben voor het bereiden van je ontbijt of avondeten. We gaan ervan uit dat iedereen die de keuken gebruikt, zelf zorg draagt voor het schoonmaken en opruimen van de gebruikte spullen. De Jorishoeve staat verder weg van het In Spel gebied. Dekbedden en kussens zijn aanwezig. Je hoeft dus alleen kussen-, matras- en dekbedovertrek mee te nemen. De Jorishoeve is voorzien van 8 douches en 10 wc's. In totaal kunnen 24 mensen slapen op de bovenverdieping van de Jorishoeve.
 

A+ Locatie (twee persoonskamer met eigen badkamer) - Je hebt een bed in één van de 2 tweepersoonskamers van de Jorishoeve op de benedenverdieping. De kamers zijn wat ruimer en voorzien van Boxspringbed. Je hebt bij deze A+ locatie toegang tot je eigen privé badkamer. Op deze locatie heb je dus de meeste privacy. De benedenverdieping is voorzien van twee ruime volledig ingerichte keukens (inclusief pannen, borden en bestek). Je mag van één van deze keukens gebruik maken, mocht je hier behoefte aan hebben. We gaan ervan uit dat een ieder de de keuken gebruikt, zelf zorg draagt voor het schoonmaken en opruimen van de gebruikte spullen. De Joris Hoeve staat verder weg van het In Spel gebied. Dekbedden en kussens zijn aanwezig. Je hoeft dus alleen kussen-, matras- en dekbedovertrek mee te nemen. Er zijn maar vier bedden beschikbaar op deze A+ locatie, wees er dus snel bij want vol = vol.
 

Aankomst en start evenement
Het spel vanuit de organisatie start op vrijdagavond 20:00 uur. Je mag zelf al eerder 'In Spel' gaan en het speelterrein verkennen. Het spel eindigt zondag tussen 16:00 en 17:00 uur. Je bent vrijdag vanaf  12:00 uur welkom op het terrein van de Wolfskuil in Ommen, vanaf 15:00 uur kan je je inchecken bij de spelleiding op het terrein. Dit betekent dat je je toegangsbewijs voor het evenement inruilt voor een polsbandje. Je zal je tevens op leeftijd moeten identificeren i.v.m. de nieuwe drankenwetgeving. Aan personen onder de 18 jaar schenken wij namelijk geen alcohol meer.


Einde
Zondagmiddag tussen 16:00 en 17:00 uur eindigt het evenement en wordt er 'tijd uit' geroepen. Daarna is het tijd om op te ruimen en afscheid te nemen van iedereen. Eerst lever je alle spullen in die niet van jou zijn, zoals figurantenkleding en plotvoorwerpen of gevonden voorwerpen. Daarna ruim je je eigen slaapspullen op. Je laat dit controleren door iemand van de organisatie, die vervolgens je naam op de lijst afvinkt. Hierna kan je naar huis. Tenzij je de organisatie natuurlijk nog even wil helpen met opruimen / afbreken natuurlijk :-)!
 

Regelsysteem
Op al onze meerdaagse evenementen zijn de Basisregels GNS LARP evenementen van toepassing. Hierin staan de algemene regels (organisatie, veiligheid, personage maken, algemene vaardigheden, enz.). Lees deze regels goed door, ongeacht aan welk meerdaags LARP evenement je meedoet. Kennis van deze regels, bevordert je eigen spel, maar ook het spelplezier van anderen. Per evenement is er een speciale aanvullende module om de setting het best tot zijn recht te laten komen. Hierin staat alle informatie m.b.t. Magie, Rituelen & Alchemie per setting. Hieronder de downloads (PDF) voor de regelsets die op De Kentering gelden:
 

Basisregels GNS LARP evenementen
Module Alchemie en Magie - Kentering
 

Achtergrondformulier Spelers
Voor het gemak hebben we een formulier ontworpen waarmee je als speler je personage-achtergrond kunt ontwerpen en eenvoudig kunt mailen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Dus mocht je als speler zin hebben om over je personage na te denken dan is dit de kans! Download hier het formulier - Achtergrond formulier De kentering.
 

Vrijdagavond - 'Tijd in'
Om ongeveer 20:00 uur is er op een centrale plek in het dorp een introductie praatje van de organisatie waarna het spel begint zodra er 'Tijd In' wordt geroepen. Het is belangrijk hierbij aanwezig te zijn, omdat er altijd mededelingen zijn die specifiek van toepassing zijn op het betreffende evenement. Het spel gaat het hele evenement door, uiteraard zal er 's nachts minder actie zijn vanuit de organisatie. Als je ervoor kiest om op bepaalde momenten 'Tijd Uit' te gaan, stoor dan geen mensen die nog wel 'In spel' zijn. 
 

4753236292 41f0a69faf

Figuranten verzamelen
Op vrijdag om 19:00 uur verzamelen de figuranten zich bij de schminktent voor de rolverdeling en briefing door de Verhaalleiding. Daar worden ze geschminkt en gekleed en krijgen uitleg over de rol die zij gaan spelen, mochten ze die nog niet gehad hebben vooraf. Spelers gebruiken deze tijd om zich om te kleden en klaar te maken om In Spel te gaan. Figuranten worden op zaterdag- en zondagochtend om 9:30 uur klaar gemaakt voor het spel. Zorg er als figurant dus voor dat je voor deze tijd aanwezig bent bij de figurantentent. 

Eten en Drinken 
Koffie, thee en ontbijt zitten bij de prijs in. Avond eten en snacks tussendoor zitten niet bij de prijs van het evenement in. Wil je gebruik maken van de avondmaaltijd die in de herberg geserveerd wordt op vrijdag- en zaterdagavond? Dan moet je hier vooraf een kaartje voor kopen in de ticketshop

Je mag zelf eten meenemen en gebruik maken van de keukenfaciliteiten van jouw slaaplocatie (m.u.v de C locatie). Op de C locatie zal een 'in spel' herberg zijn waar je drankjes en snacks kan kopen en nuttigen (hier wordt ook het ontbijt geserveerd).
 

Kledingvoorschriften
De OC historische tijdperken waar je qua kleding je inspiratie uit kan halen zijn de late middeleeuwen, vroege Renaissance en vikingstijl. Afhankelijk van uit welk gebied jouw personage komt. We hebben verschillende moodbords gemaakt ter inspiratie. Deze vind je hier per gebied:
 

Crimea (vroege renaissance)
Steffonia (late Middeleeuwen)
Harland (Viking)


Een paar algemene regels:
- Probeer spijkerbroeken compleet te vermijden in je outfit, ook al is slechts een klein deel te zien.
- geen moderne shirts met grote letteropdrukken of hoodies
- zoveel mogelijk natuurlijk stoffen en natuurlijke kleuren
Mocht je outfit storend zijn, omdat deze niet binnen de kledingvoorschriften valt dan kun je hierop worden aangesproken. 

larp tenten

Belangrijk!  Wil je 'in spel' een geschikte tent opzetten in het dorp of bos? (Middeleeuwse tent, of canvas tent die niet te modern oogt). Dan moet je een plek aanvragen. Let op: In deze tent mag niet geslapen worden en is dus alleen voor gebruik overdag/ 's avonds. Een tent aanvragen doe je door een mailtje te sturen naar :  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  met in het onderwerp 'Tent aanvraag Kentering'. Als je verder vragen hebt of je tent wel geschikt is, kun je deze ook mailen naar dit mailadres. Vermeld in je aanvraag het volgende:
 

1. De maten van de tent(en);
2. Wel of geen vuurplaats 
(Vuurkorf/Vuurschaal altijd zelf meenemen en ervoor zorgdragen dat je de bodem/aarde niet beschadigt en je een blusdeken + water in de buurt hebt.)


Meenemen
- Uitgeprinte E-Tickets. Zonder dit toegangsbewijs heb je geen toegang tot het evenement.
- Toiletspullen, warme kleding en/of regenkleding
- Neem ook droge kleding mee, voor het geval het gaat regenen. Ook kan het vooral 's nachts koud zijn, dus houd hier rekening mee.
- Vergeet geen geld of pinpas mee te nemen als je overdag of 's avonds een hapje of een drankje wilt kopen. Je mag natuurlijk ook zelf eten en drinken meenemen.
- Voor spelers is het slim om naast het kostuum voor hun eerste personage, ook een tweede kostuum in te pakken, mocht je personage een vroege dood sterven.
 

Winkeltje
Als je nog specifieke wensen hebt op het gebied van LARP spullen, laat het ons dan weten. Je kunt deze afhalen op het evenement! Wij nemen deze mee. Bestel op: http//:shop.gamesnstuff.com of mail naar  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Er is een pinautomaat aanwezig.