Direct naar Ticketshop

Terra X Geografie

Terug naar Terra X spelwereld

Informatie voor je karakter
Om toch wat meer informatie te bieden aan jou als speler om je karakter samen te stellen zijn er een aantal richtlijnen opgesteld. Binnen deze richtlijnen kan jij invulling geven aan het gebied waar jouw karakter vandaan komt en hoe dat er mogelijk uit ziet. De volgende richtlijnen zijn hiertoe opgesteld:


- Een nederzetting bestaat doorgaans uit niet meer dan 250 zielen.
- Grote steden, landen of koninkrijken hebben nog geen kans gehad zich te ontwikkelen. Zurekh bijvoorbeeld, het roemruchte rijk van koning Ïak, had een hoofdstad waarin op het hoogtepunt ongeveer 1500 dwergen woonden en 4000 slaven. Steden van die omvang zijn zeldzaam.


Om een globaal beeld te geven van de wereld van Terra X hebben we bij de vier windstreken een aantal kenmerkende factoren genoteerd. Hoe verder je die kant op trekt hoe extremer deze factoren worden.

kompasDe vier windstreken

 

Noord: Wie vanaf Bois Mijn richting het noorden de woestijn doorkruist, vindt na enkele dagen een woud op zijn pad. Voor vele dagreizen lang zie je alleen maar bos met hier en daar een verdwaalde nederzetting, vele zijn verlaten en vele legendes waren rond over het bos dat zo groot is als de wereld. Een aantal dagreizen verder wordt het bos minder dicht en natter, veel regen is in dit gebied ook niet ongewoon. De laatste dagen voordat men aankomt bij een kust wordt het landschap gekenmerkt door moeras met hier en daar kleine heuvels. Als men bij de kustlijn uitkijkt over de zee kan men kleine eilandjes zien. Zou men een schip hebben dan zal de zee doorgaan en doorgaan met overal eilanden in verschillende groottes. De zee wordt na een aantal dagen varen gekenmerkt door een aantal grote eilanden waar ook een aantal nederzettingen met een totaal andere en eigen cultuur te vinden zijn. Ook op deze eilanden is het klimaat nat (in het noordwesten) of nat en koud (in het noorden).

 

Oost: Richting het oosten worden de grootste angsten waarheid. Hoe verder men naar het oosten trekt hoe meer plaatsen met Gif je zult vinden en hoe vaker Cannibales je op je pad tegen komt. De figuren die uit deze regionen komen zijn ook doorgaans geharder dan mensen uit andere streken, puur door het feit dat er om elke hoek gevaar loert. Het continent, zo zegt men, is heel erg groot en men vind er gigantische wouden (het woud ten noorden van Boïs Mijn is daar een uitloper van) maar ook moerassen, woestijnen, gebergten en, in het noorden, bevroren vlaktes en naaldbossen. Het gerucht gaat dat er in het uiterste oosten steden zijn met tien-, soms wel honderdduizenden inwoners. Maar dat kunnen legenden zijn; wie zou ze kunnen controleren? Wie zou de reis door het gehele continent overleven?

 

Zuid: ten zuiden van Bois Mijn ligt een barre woestijn, doorsneden door enkele smalle maar vruchtbare rivierdalen. Wie de rivier de Ronning weet te bereiken, kan deze volgen naar het zuiden, om na ongeveer 20 dagreizen (te voet) de grote havenstad Sayyeh te bereiken. Daar zou je scheep kunnen gaan naar het zuidelijke continent. Na ongeveer een week zeilen zie je dan een smalle kuststrook van vruchtbare grond, waarachter zich een onmetelijk regenwoud uitstrekt. Ten zuiden van dit regenwoud vind je nog meer woestijnen – naar men zegt de heetste, meest onherbergzame plekken ter wereld.

 

West: In het westen ligt de Oceaan. Er gaan verschillende geruchten over wat er te vinden zou zijn aan de andere kant van deze onmetelijke plens water. Sommigen zeggen dat er een continent ligt waar de oude hoofdstad van de Anciens te vinden moet zijn. Een enkeling houdt zelfs vol dat de Anciens er nog altijd wonen, in macht en heerlijkheid. Anderen beweren echter dat er maar één continent is, en één oceaan. Dat je, als je lang genoeg door zou zeilen, zou aankomen bij de oostkust van een uitgestrekt werelddeel. Zou je erin slagen lang genoeg door te lopen, dan zou je weer uitkomen in het land waar je begonnen bent. En dan is er natuurlijk ook nog de groep (en het is geen kleine groep) die beweert dat achter de oceaan de Rand ligt. Als je daar afvalt, kun je hooguit nog even zwaaien naar de vier olifanten en de reuzenschildpad voordat je in het niets verdwijnt. Door de grote afstand heeft niemand het tot nu toe aangedurfd om de grote zee over te steken. Zelfs jij niet!

Terug naar Terra X spelwereld