Direct naar Ticketshop

banner TerraX datum smal2

Terra X startpagina
Ga naar Terra X laatste nieuws
Ga naar Terra X praktische informatie
Ga naar Terra X spelwereld
Ga naar Terra X foto's

Terra X in 2018: 29 juni t/m 1 juli

Aantal deelnemers: +/- 225
Leeftijd: 16+

facebook


Terra X heeft zijn eigen FB pagina: https://www.facebook.com/TerraXLarpEvent
Voor interactie met andere deelnemers kunnen we deze groep aanraden.

Drietal3

De setting van LARP event Terra X is Middeleeuws Fantasy. Op allerlei manieren wordt je geholpen om diep ondergedompeld te raken in de vervallen wereld van dwergenkoningin Boï, haar raadgever Greher en haar rivaal, de elf Enûmatil. Een wereld waarin de magie op haar retour lijkt en waar dodelijke vijanden zich roeren. Afzichtelijke misvormden die besmet zijn door het geheimzinnige Gif, wrede kannibalen en de nietsontziende legioenen van het Licht. Allemaal hebben ze hun redenen om op te trekken naar Boïs Mijn. Een wereld waarin de scheidslijn tussen goed en kwaad niet altijd is wat het lijkt... In deze setting komen veel elementen echt tot leven; ambachten, voedselschaarste en een eigen munt eenheid.


Uitgebreidde setting - Lees hier alles over de speelwereld van Terra X!

TerraX spelwereld

Beleving

Wat centraal staat bij terra X is beleving. Beleving van een unieke Middeleeuwse fantasy wereld, waarbij veel elementen echt tot leven komen, o.a. door:

- Real-enactment; het ECHT uitspelen van ambachten.
- Een eigen munteenheid alleen te gebruiken op dit evenement.
- Continue spel en plot (m.u.v 1:00 uur tot 9:00 uur); Heb je een geschikte tent, dan kampeer je in spel in één van de kampementen of het dorp. Dit betekend dus een uitgebreid dorpsgebied, waarin ook cateraars en winkeltjes voor veel sfeer zullen zorgen.
- Unieke wereld: Terra X heeft een geheel eigen stijl en look. Deze is voor een groot deel gebaseerd op het idee van een vervallen wereld. Om de look van de spelwereld en de groeperingen te communiceren hebben wij een moodbord gemaakt. Wij hopen hiermee niet alleen deelnemers te inspireren, maar ook te enthousiasmeren om samen de wereld van Terra X tot leven te brengen. https://www.pinterest.com/gnsevents/terra-x-moodboard/

Direct ticket kopen! - Inschrijven voor al onze LARP evenementen kan via onze nieuwe ticketshop. Na betaling via Ideal of Paypal, ontvangt je je toegangsbewijs als PDF in je mailbox, deze moet je zelf uitprinten. De barcode hierop is je toegangscode. Neem de uitgeprinte ticket dus mee naar het evenement.

Wat zit bij de ticketprijs in?
- Deelname aan het evenement
- Gebruik van faciliteiten op het terrein (Douches en WC's)
- Een plek om je tent op te zetten op het 'in spel' speelterrein of 'uit spel'

Regelsysteem
Op al onze meerdaagse evenementen zijn de Basisregels GNS LARP evenementen van toepassing. Hierin staan de algemene regels (organisatie, veiligheid, personage maken, algemene vaardigheden, enz.). Lees deze regels goed door, ongeacht aan welk meerdaags LARP evenement je meedoet. Kennis van deze regels, bevorderd je eigen spel, maar ook het spelplezier van anderen. Per evenement is er een speciale aanvullende module om de setting het best tot zijn recht te laten komen. Hierin staat alle informatie m.b.t. Magie, Rituelen & Alchemie per setting. Hieronder de downloads (PDF) voor de regelsets die op Terra X gelden:

Basisregels GNS LARP evenementen
Module Alchemie en Magie - Terra X Versie 1.2

Personageformulier
Het personageformulier is een handig overzicht voor het indelen van je ervaringspunten in vaardigheden, magie en alchemie. Het personageformulier kun je voorafgaand aan het evenement voor jezelf invullen bij je karaktercreatie. Deze hoef je vooraf niet in te leveren/ te mailen, deze is voor jezelf. Download hier het formulier voor Terra X - Personageformulier.

Enfants kleur 150

Spelen of figureren
Op Terra X kun je meedoen als speler of figurant vanaf 16 jaar. Figureren kan op twee manieren, als figurant Allround; dan speel je het hele evenement verschillende rollen of als figurant Enfant Lumières; Je speelt het hele weekend een rol in deze specifieke groep. Figuranten hebben een eigen veld op het terrein waar zij hun tent neer kunnen zetten. Dit veld is 'uit spel' en bevindt zich dus buiten het speelterrein. Hier kunnen de figuranten met z'n allen bij elkaar kamperen tijdens het evenement. De schmink- en verkleedtent staat hier ook en jullie zitten vlakbij het dorp. Er komt een kampvuur, een tent om je spullen te laten en te gebruiken om te schuilen voor de regen.

Leeftijdsgrens Terra X
Op deze eerste Terra X willen we nog geen deelnemers toelaten onder de 16. De reden hiervoor is dat Terra X een geheel nieuw evenement is met een vernieuwde opzet. Daarom willen we eerst de focus houden bij de doelgroep, namelijk de 16+ deelnemer. We willen eerst voor deze groep een top evenement neer gaan zetten. Als dit is gelukt kunnen we ons gaan richten op andere doelgroepen, bijvoorbeeld larpende families en jongere deelnemers. Dan is er ruimte om te kijken naar het realiseren van geschikte faciliteiten voor deze groepen. Bijvoorbeeld een speciaal kamp en voor jongere kids kinderplot. Deze ontwikkeling willen we dus langzaam mee laten groeien met het evenement, zodat iedere doelgroep zijn ei kwijt kan zonder elkaar in de weg te zitten en dat de kwaliteit van het evenement behouden blijft. Wij hopen hierbij op jullie begrip.