Direct naar Ticketshop

De Dwaler laatste nieuws


Update Dwaler regelsysteem
Wednesday, 20 March 2019 15:43
Terug naar Dwaler startpagina

Wij hadden het al aangekondigd. En hier is 'ie dan. Vol trots presenteren wij de 2019 versie van het Dwaler Regelsysteem.

Dwaler Regelsysteem 2019

Voor 2018 hebben wij heel lang gezeten aan het bijschaven van het oude regelsysteem. Wij hebben destijds zo veel mogelijk niet-werkende dingen er uit gehaald, wat dingen meer in balans gebracht en vooral alles heel erg gestroomlijnd (de Dwaler versie werd zo'n 30+ pagina's korter). Deze 2019 versie is vooral een update van de 2018 versie.

- Wat hebben wij gedaan?

Ten eerste hebben wij vooral gekeken naar de feedback die er over heel 2018 is verzameld. Hier hebben wij kritisch naar gekeken en de meest steekhoudende, constructieve en veel voorkomende punten naar onze beste mogelijkheden verwerkt. Voor de iets grotere aanpassingen hebben wij nog extra vrijwilligers ingeschakeld om ons te dubbelchecken en scherp te houden.

De grootste aanpassing is het toevoegen van een aantal 'vechtersvaardigheden'. Ondanks de wens om het regelsysteem zo simpel mogelijk te houden, met weinig regels en uitroepen, was er namelijk één duidelijk en veel (!) terugkomend feedback punt: Magie en Brouwsel georiënteerde personages kunnen een boel met hun EP. Zodoende kunnen zij regeltechnisch door blijven groeien, wat ook mooi de progressie van hun personage weergeeft. Strijd georiënteerde personages misten echter een dergelijke manier om hun groei te tonen. Na de passende wapenvaardigheden en extra LP viel er weinig te leren, zonder een uitstapje te maken naar een ander soort personage. Wij hebben besloten dit tegemoet te komen door hier Vaardigheden voor te ontwerpen.

Deze Vaardigheden zijn: Adrenaline, Blijf Bij Mij, Bezieling, Laatste Kracht, Taaiheid, Meesterhouw

Wat deze Vaardigheden doen lees je in het Regelsysteem. Wij raden iedereen aan dit te doen, ook als je ze niet gaat kiezen, omdat je maar zo komend evenementen te maken kan hebben met een van de effecten.

Wij hebben bij het creëren van deze Vaardigheden er op gelet dat ze iets interessants kunnen toevoegen aan de dynamiek of het scenario van een gevecht, alsook het mogelijk maken regeltechnisch een ervaren vechter uit te beelden. En natuurlijk dat ze in balans zijn met de rest van het Regelsysteem.

Verdere aanpassingen zijn:
De doodbloed tijd van een personage is verkort naar 10 minuten.
Het Effect Dood is uit het Regelsysteem gehaald.
De Effecten Projectiel en Versterking hebben andere EP/MP kosten gekregen.
Het Effect Onzichtbaarheid is nu speelbaarder gemaakt.
De Vaardigheden en Effecten staat nu op alfabetische volgorde.
Een aantal kleine verbeteringen met betrekking tot spelling en consistentie.

- Wat betekent dit voor jou?

Omdat een klein aantal Effecten andere EP kosten hebben gekregen en omdat er nu nieuwe Vaardigheden zijn die zich richten op vechters-personages, hebben wij besloten dat alle spelers hun personage opnieuw mogen inrichten. Dat wil zeggen dat zij opnieuw Vaardigheden en Effecten mogen aankopen. Hiervoor hebben ze beschikking tot de standaard 10 EP, plus alle verkregen EP voor speeldagen. Wij vertrouwen er op dat de personages zoveel mogelijk hetzelfde blijven; het is niet de bedoeling de regeltechnische kant van het personage ineens over een compleet andere boeg te gooien.

- Wat kan je nog verwachten?

Mocht je ook op andere GNS evenementen spelen: De regelsystemen voor Quon en Terra zullen op tijd voor hun 2019 evenement uitgebracht worden. Ook zal het Personageformulier een 2019 update krijgen. Deze zal zo snel mogelijk verschijnen. Tevens zullen zowel het Regelsysteem als de nieuwe Personageformulieren op het evenement bij de Incheck te vinden zijn.

- Waar willen wij heen?

Wij werken graag naar een situatie toe waarin de regels stabiel blijven. Wij willen geen whiplash veroorzaken door steeds alles op zijn kop te gooien. Langzaam komen wij dichterbij een situatie waarin de regels minder vaak aangepast hoeft te worden. Maar daar zijn wij nog niet. Daarom hopen wij dit jaar ook weer feedback te ontvangen. Alle feedback over de regels in de diverse enquetes komt uiteindelijk bij ons terecht. Maar wij ontvangen ook graag mails. Hierin is ook meer ruimte om ideeën te beargumenteren en om in gesprek te gaan. Wij willen graag een goed regelsysteem maken vóór jullie, maar daarbij hebben wij ook júllie nodig. Wij kijken er naar uit om komend seizoen goede feedback te krijgen. Wij zullen elke winterstop de feedback verzamelen en deze verwerken voor het volgende jaar.

Vragen? Mail dan naar de GNS Regelsysteemcommisse  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
 
Kampement aanvragen 2019
Wednesday, 27 February 2019 16:28
Kampementaanvragen voor 2019 kunnen gedaan worden via dit formulier!
 
Dwaler Nieuw Regelsysteem
Monday, 12 March 2018 18:36
Vanaf 2018 is op de Dwaler een nieuw regelsysteem van kracht: Dwaler Regelsysteem 2018. Hierin staan de algemene regels (organisatie, veiligheid, personage maken, algemene vaardigheden, enz.) Wij verwachten van alle deelnemers dat zij deze regels doorlezen en kennen voordat ze aan het evenement deelnemen. De regels vormen de basis van een eerlijk spel.
 
Vertrouwenspersoon op De Dwaler
Thursday, 19 October 2017 10:34
Nieuw op De Dwaler en onze andere LARP events; de vertrouwenspersoon. Het inschakelen van de vertrouwenspersoon is een laagdrempelige manier waarop je zaken m.b.t. tot je deelname op De Dwaler bespreekbaar kan maken die je niet binnen de 'kern' organisatie kwijt wilt/ kunt. In een vertrouwelijk gesprek (via mail of op het evenement) kun je vertellen wat er is en bekijk je samen met de vertrouwenspersoon welke mogelijkheden er zijn om tot een bevredigende oplossing te komen. Soms is een luisterend oor voldoende en soms is het nodig om alsnog een gesprek aan te gaan met (iemand van) de 'kern' organisatie, met of zonder hulp van de vertrouwenspersoon. Mocht je de behoefte hebben anoniem te willen blijven, dan zal de vertrouwenspersoon dit waarborgen. We hopen hiermee voor de deelnemers een stap voorwaarts richting de organisatie te ondersteunen. 

We hebben twee vertrouwenspersonen aangesteld, een mannelijke en een vrouwelijke. De vertrouwenspersonen doen dit op vrijwillige basis, dus dit maakt ze als vanzelfsprekend vrijwilliger bij Games-N-Stuff. Daarnaast zijn beide ook op andere manieren actief bij onze LARP activiteiten, echter niet als 'kern' organisatie. Ze stellen zichzelf hieronder kort even voor:

- Ik ben Ruth Stevenson, 46 jaar en woon in Zwolle. Ik werk als trainer/coach/consultant bij de gemeente Utrecht. Daar begeleid ik teams in organisatieveranderingen en leidinggevenden tijdens veranderingsprocessen. Ik vind het belangrijk om vanuit oprechte interesse gesprekken te voeren met mensen, open vragen stellen om erachter te komen wat mensen beweegt en of ik een rol kan hebben in hun ontwikkeling of het oplossen van hun probleem. Ik ben bijna 7 jaar actief in Larp, bij Games-N-Stuff, als kwartiermeester (begeleider) bij Wisselwoud, in de bar bij Quon en Terra X en als figurant bij Dwaler. Mijn emailadres is 
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

- Ik ben Edo Pronk, 28 jaar, in het dagelijks leven Docent Dans en beeldend kunstenaar. Ik heb les gegeven aan basis- en middelbare school en heb van daaruit ervaring met vertrouwelijke en soms lastige situaties, en het oplossen daarvan. Ik larp nu zo'n 12 jaar, voornamelijk bij Games-N-Stuff, waar ik vaak opbouwer, figurant en/of speler ben. Email:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Contact met de vertrouwenspersoon
Op de meeste evenementen zijn beide vertrouwenspersonen of is er één aanwezig. Je mag ze ter plekke aanspreken en samen overleggen wat een goed moment is voor een gesprek. Je kunt er ook voor kiezen om contact te zoeken via mail. Bij het voorstellen hierboven staan de mailadressen waarop de vertrouwenspersonen te bereiken zijn.
 
Winkeltje op Dwaler 22
Wednesday, 22 March 2017 15:30
Beste deelnemers van De Dwaler! Er zal een winkeltje aanwezig zijn met allerhande Middeleeuwse (LARP) artikelen. Is er nog iets specifieks wat je wilt dat we meenemen? Laat het dan weten in een mailtje naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Tot snel!

De openingstijden van de Middeleeuwse shop (in het dorp) is van zaterdag 11:00 uur tot 18:00 uur en van zondag 12:00 uur tot 17:00 uur.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>

Page 1 of 4