Direct naar Ticketshop

Quon - Geschiedenis


Het Keizerrijk Quon

Quon terug_naar_settingsinformatieHet Keizerrijk Quon is het meest centraal gelegen land van Erumdar. Omdat het aan zoveel verschillende landen met verschillende culturen grenst, heeft Quon over de jaren veel verschillende aspecten van deze culturen eigen gemaakt en om gesmolten tot een geheel eigen cultuur, de Quoneze. Quon staat bekend om zijn tolerantie, magische innovatie en het vermogen om zichzelf na elke tegenslag weer op te bouwen, maar ook om zijn trots. De hoogmoed en de val zijn dan ook bekende thema's in de geschiedenis van Quon.

Geschiedenis
Het rijk Quon is twee millennia geleden ontstaan door een vereniging van verschillende volksstammen. De stammen werden al vele jaren geteisterd door Orks en andere gespuis vanuit het Martolia gebergte. Om deze te verslaan waren de stammen genoodzaakt samen te werken, en deze unificatie werd geleidt door één dappere strijdster genaamd Quonartasillia. Na de overwinning op de Orks hebben de verschillende stammen haar gekozen en verheven tot eerste koningin van het nieuwe land Quon. Haar besturing van Quon was voor vele decennia vruchtbaar en voorspoedig. Quonartasillia liet na haar dood veel nageslacht achter. Haar zonen, dochters en kleinkinderen werden de volgende heersers van Quon. In de decennia na de dood van Quonartasillia ontplooide het land zich tot een welvarend en machtig rijk. De bevolking groeide snel en er werden vele nieuwe nederzettingen gesticht. De monarchie genoot van veel populariteit en de dertiende koning van Quon, Quintil III, werd door zijn raad benoemd tot keizer van Quon vanwege zijn imperialistische ambities. Hij was namelijk de koning die was begonnen met de uitbreiding en kolonisatie van de woestenij ten zuiden van Quon, Liechtenstein, nu bekend als At'ac. De nakomelingen van Quintil III genieten tot de dag van vandaag van deze titel.

De Ranuriaanse Oorlogen
De geschiedenis van het keizerrijk Quon staat echter ook vol met verhalen van oorlog en verdriet. De laatste eeuwen heeft Quon bijna eindeloos gestreden tegen het nabijgelegen Ranur. Beide kanten hadden helden en schurken, maar de meest beruchte schurk was de elf Sanukes. Sanukes was een magister met veel talent, een held van het Quoneze volk en in het bezit van de Gouden Dolk, een krachtig magisch voorwerp. Tijdens de tweede Ranuriaans-Quoneze oorlog liep Sanukes echter over naar Ranur en nam hij de Gouden Dolk mee. Hij kon alleen verslagen worden met behulp van de god Aurus, de God van het Licht, welke een elf genaamd Calané de Zwarte Dolk schonk om de Gouden Dolk te evenaren. De twee elven streden in Clarence, en Calané overwon uiteindelijk na een lange strijd. Beide Dolken waren echter vernietigd tijdens de schermutseling. Er was een korte tijd van rust voordat Ranur weer het land binnen viel met legers van ruiters, strijders en Orks. De derde Ranuriaans-Quoneze oorlog was begonnen. Er werd kort gevochten voordat het duidelijk werd dat er geen hoop was. Quon capituleerde en de keizerlijke familie werd gevangen genomen en geëxecuteerd. Hierbij wist alleen de jonge prins Rowan met behulp van een Ranuriaanse soldaat te ontsnappen. De bezetting kenmerkte zich door de brute manier waarop de Ranurianen met het volk omging. Alle inwoners van Quon moesten persoonspapieren bij zich dragen, of werden gestraft. Magiërs werden gebrandmerkt en bij gebruik van hun krachten geëxecuteerd. Na een lange bezetting en verzetsstrijd vertrokken de legers van Ranur en was Quon weer vrij. Meteen na de oorlog nam Vrouwe Ellyria, leider van het Gilde van Magiërs en Alchemisten het regentschap over van Quon, gezien prins Rowan nog te jong was om te regeren. Zij stelde de Senaat samen, bestaande uit adel en andere belangrijke wezens van Quon. Al snel na de totstandkoming van het Senaat werd Ellyria om verschillende redenen afgezet door andere senatoren en werd hertog Ricardon Armitage III benoemd tot nieuwe regent van Quon. Onder zijn leiderschap begon Quon zichzelf weer op te bouwen.

De Godenoorlog
Helaas was de rust in het land van korte duur. Een nieuwe bedreiging had zich gevormd. De God van het Duister, Zasyak, had een plan gesmeed om het Oude Pantheon van Goden te doden of onderwerpen en zo de Godenwereld en Erumdar over te nemen. Tegen alle Godswetten in verscheen Zasyak in de Quoneze provincie At'ac en begon daar zijn terreurbewind. Destiny, Zasyaks vader en de Oppergod van het Oude Pantheon, verscheen daar ook ten tonele, maar was duidelijk niet in staat Zasyak te stoppen. Een conflict vond plaats tussen de twee welke de volledige provincie verwoestte, maar met zijn stervende adem bracht Destiny een deel van de bevolking naar Clarence, een plaats ver weg van At'ac, waarna hij stierf. Dit was echter nog maar het begin van Zasyaks Mars. Tezamen met zijn legers, bekend als de Vodu'kar, sloeg Zasyak een pad van verwoesting door Quon, en heel Erumdar, heen. Sommige Goden schaarden zich aan zijn zijde, maar het merendeel vocht tegen hem in een coalitie geleid door Zasyaks broer, Aurus, God van het Licht. Desondanks was het voor Aurus een langzaam verliezende strijd. Met elke God die Zasyak doodde groeide zijn macht, want Zasyak nam de kracht van elke gedode God tot zichzelf. Zasyak en zijn dienaren werden na een lange, vernietigende strijd echter wel gestopt. Met de Zwarte Dolk, hersmeed door de Quoneze Baron Smidshamer, wist Aurus Zasyak te verzwakken. Het was in dit moment dat Aurus zichzelf op kon offeren door samen te smelten met Zasyak. Licht en duister vormden samen een nieuwe Godin, Nyarayn. Door Zasyaks terreur was wel het Oude Pantheon, op Morvus na, tot niets vergaan. Uit de as van de dode Goden stonden echter nieuwe Goden op en in Quon wordt nu het Nieuwe Pantheon aanbeden.
In de hoofdstad van Quon, Tri-Quon, kwam na afloop van de oorlog ook verandering. Ricardon Armitage III, de nu voormalige regent van Quon, werd ontheven uit zijn functie nadat bewijs werd vertoond dat hij verraad had gepleegd jegens de Kroon. Hij is vervangen door Blarique Vilash, voormalig senator en huidig hoofd van de Vereniging van Handelspartners. Vilash heeft bekend gemaakt dat er veel gaat veranderen binnen Quon en dat er veel gedaan moet worden om het nalatige werk van Armitage recht te zetten. Vilash is van mening dat Quon lang genoeg over zich heen heeft laten lopen, en is vastberaden om van Quon het pareltje van Erumdar te maken. Toen buurland Hastaria besloot haar gezag te tarten, reageerde zij dan ook door de oorlog te verklaren en haar groeiende legers op het land af te sturen.