Direct naar Ticketshop

WANTED: vrijwilligers LARP events
LARP Event Nieuws
Wednesday, 23 January 2013 14:36


Gezocht, vrijwilligers voor diverse gezellige teams binnen Games-N-Stuff LARP Events.


wanted team webOnze LARP evenementen worden mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers die zich in verschillende teams inzetten. Omdat de evenementen groeien, moeten ook deze teams groeien. We zijn dus altijd op zoek naar versterking, maar voor 2013 helemaal met de nieuwste evenementen: Terra X en het winterevenement!


Teams
Lees gauw verder over de verschillende teams. Per team staat er aangegeven wat wij precies zoeken. Wie weet zit er iets bij wat jij graag doet, dan hebben we je er graag bij! Als je je opgeeft als vrijwilliger voor één (of meer) van de teams, dan kijken wij of we je geschikt vinden voor dat team. Zo ja, dan stellen we een dag of evenement voor waarop je kan meelopen. Jij kan dan kijken of het inderdaad wat voor je is en wij kijken ook hoe het loopt. Je mag natuurlijk ook verschillende teams uitproberen, er is voor elk wat wils en niet iedereen past overal. Je kan je voor elk team per evenement opgeven of voor het hele jaar.

Vergoeding
Naast onder genoemde zaken willen wij de actieve vrijwilligers bedanken voor hun inzet en krijgen ze een mooie vergoeding in de vorm van punten, welke je kan verzilveren voor een figuranten of spelerskaartje.


Stage
Het is ook mogelijk je (maatschappelijke) stage in één van deze teams te lopen. Vooral het facilitair- en het opbouwteam zijn geschikt voor maatschappelijke stages, maar ook voor specifiekere stages van voortgezet of hoger onderwijs zijn er leuke en uitdagende stagemogelijkheden.Opbouwteam
Het technisch team houdt zich bezig met alle op- en afbouw van de evenementen. Dit gaat dus om de vrijdag voor de weekendevenementen en de zaterdag voor de kids- / ridder evenementen en de zondagmiddag na het einde van het evenement. Het gaat met name om het bouwen van grote en gave bouwsels en het opzetten van de tenten, en weer afbreken natuurlijk. Sommige dingen moeten geheim blijven voor spelers, dus als speler kan je niet overal aan meehelpen, als figurant wel. Je kan in beide gevallen gewoon deelnemen aan het evenement als speler of figurant, de taken zijn allemaal voor en na het spel.

De deal: Voor leden van het opbouwteam die de gehele vrijdag voor een weekendevenement mee helpen of de gehele zaterdag voor een kidsevenement en die ook op zondagmiddag beschikbaar zijn, verzorgen wij lunch, avondeten en drinken onder werktijd. Opbouwers worden om 10 uur op de dag van opbouw verwacht bij de karrenschuur van de Ada's Hoeve. Op de zaterdagavond voor de kidsevenementen mag je ook gratis overnachten in een eigen tent op het terrein, zodat je de volgende dag kan figureren.

Dus:

- Ben jij een beetje handig en technisch?
- Weet je van aanpakken en ben je gemotiveerd?
- Heb je de vrijdag of zaterdag voor een evenement vrij?
- Wil je zondag na het spel langer blijven om te helpen?
- Wil je in een gezellig team bijdragen aan gave evenementen?


Dan is het opbouwteam wat voor jou! Reageer snel door te mailen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Facilitair team
Het facilitair team houdt zich bezig met de stroom van mensen van, naar en op het evenement. Dit gaat dus om de vrijdag voor de weekendevenementen en de zondagochtend voor de kids- / ridder- evenementen en de zondagmiddag na het einde van het evenement. Het gaat met name om het regelen van de parkeerplaats en de kampeervelden. Het opruimen / schoonhouden van terrein & toiletten, het doen van kleine klusjes, boodschappen verzorgen, kaartcontrole en wat al niet meer.

De deal: Voor leden van het facilitair team die een aanzienlijk deel van de vrijdag (vanaf 13.00 uur) voor een weekendevenement mee helpen of de zondagmorgen (vanaf 09.00 uur) van een kids- / ridderevenement en die ook op zondagmiddag beschikbaar zijn, verzorgen wij lunch, avondeten en drinken onder werktijd. Verder vragen wij van leden van het facilitair team inzet tijdens de evenementen voor bepaalde klusjes, zoals toiletten / douches en terrein schoonmaak. Tijdens de evenementen en op de zaterdagavond voor de kids- / ridderevenementen mag je ook gratis overnachten in een eigen tent op het terrein. Daarnaast krijg je er een heleboel plezier en gezelligheid voor terug!

Dus:

- Kan jij goed overzicht houden en ben je vriendelijk naar mensen?
- Weet je van aanpakken en ben je gemotiveerd?
- Wil je zondag na het spel langer blijven om te helpen?
- Wil je in een gezellig team bijdragen aan gave evenementen?


Dan is het facilitair team wat voor jou! Reageer snel door te mailen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Catering team
Het cateringteam houdt zich bezig met het verzorgen van de innerlijke mens, voeding en drankjes dus, voor / tijdens en na het evenement. Dit gaat dus om de vrijdag t/m zondag voor de weekendevenementen en de zaterdag & zondag voor de kids- / ridder- evenementen. Het gaat met name om de catering- / herberg- / barvoorbereidingen, broodjes smeren, snacks bakken, in de keuken helpen, de boel in en om de herberg / trekkershut schoonhouden en wat al niet meer. Je zal helpen met het verzorgen van catering voor vrijwilligers en / of betalende klanten.

De deal: Voor leden van het cateringteam die een aanzienlijk deel van de vrijdag (vanaf 13.00 uur) voor een weekendevenement mee helpen of de zondagmorgen (vanaf 09.00 uur) voor een kids- / ridderevenement en die ook op zondagmiddag beschikbaar zijn, verzorgen wij lunch, avondeten en drinken onder werktijd. Uiteraard verzorgen wij ook jouw lunch, avondeten en drinken als je tijdens het evenement helpt, waar wij wel vanuit gaan, anders heeft aanmelden niet zoveel zin. ;-)

Tijdens de evenementen en de zaterdagavond voor de kids- / ridderevenementen mag je ook gratis overnachten in een eigen tent op het terrein. Daarnaast krijg je er een heleboel plezier en gezelligheid voor terug!

Dus:

- Kan jij goed overzicht houden en ben je vriendelijk naar mensen?
- Weet je van aanpakken, kun jij goed samenwerken en ben je gemotiveerd?
- Denk je bewust na over drankjes en voedsel?
- Ben jij voor en tijdens een evenement vrij?
- Wil je zondag na het spel langer blijven om te helpen opruimen?
- Wil je in een gezellig team bijdragen aan gave evenementen, soms zelfs met een rol in de herberg?

Dan is het catering team wat voor jou! Reageer snel door te mailen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Schmink- en kleedteam
Het schmink- en kleedteam zorgt voor alle prachtige creaties van de figuranten, zij brengen de fantasiewereld tot leven en maken het verhaal werkelijkheid. Schminkers en kleders doen de aankleding en de schmink van alle figuranten tijdens het evenement. Dit begint bij een weekendevenement al op vrijdagmiddag (vanaf 13.00 uur) en bij een kids- / ridderevenement op zondagmorgen (vanaf 09.00 uur) met het klaarmaken van de schminktent en loopt door tot zondagmiddag, met het opruimen van de schminktent. Tijdens het evenement ben je met name bezig in de schminktent met een gezellig team van schminkers en een heleboel gezellige figuranten. Op rustige momenten kan je bijvoorbeeld foto's maken of lezen en soms is er ruimte om even te figureren.

De deal: Voor leden van het schmink- en kleedteam wordt het hele weekend of de hele dag (kidsevenementen) gezorgd voor eten en drinken naar redelijkheid. Ook mag je gratis slapen op het terrein (in een eigen tent). Verder is er een jaarlijkse gratis schminkworkshop die het nuttige met het gezellige combineert. Hier leer je nieuwe technieken en kan je gezellig bijkletsen met andere schminkers. Daarnaast krijg je er een heleboel plezier en gezelligheid voor terug!

Dus:

- Ben je vanaf vrijdagmiddag beschikbaar tot en met zondagmiddag om te helpen op de weekendevenementen?
- Of de hele zondag om te helpen op de kidsevenementen?
- Weet je van aanpakken en ben je gemotiveerd?
- Ben je creatief en wil je (nog beter) leren schminken?
- Wil je in een gezellig team bijdragen aan gave evenementen?

Dan is het schmink- en kleedteam wat voor jou! Mail dan snel naar: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it !


Gildeleider (GL)

De Gildeleiders zijn degenen die met de groepen kinderen (Gildes) meelopen op de kidsevenementen. Zij spelen dus een rol in het spel, maar zijn ook buiten het spel een aanspreekpunt voor de kinderen en hun ouders. Het is een verantwoordelijke taak, want je hebt ongeveer 10 kinderen onder je hoede. In elk gilde zitten meerdere Gildeleiders, dus je staat er niet alleen voor. Je moet minimaal 16 jaar of ouder zijn en het leuk vinden om met kinderen te werken. Let er ook op dat Gildeleider zijn intensief is en je veel in beweging bent. Het begint bij de incheck op zondagochtend vanaf (09.00 uur) en duurt tot na de afbouw op zondagmiddag. Tijdens het spel help je de Spel- en Verhaalleiding om het verhaal in goede banen te leiden en begeleidt je de kinderen.

De deal: Gildeleiders krijgen gratis eten en drinken (naar redelijkheid) tijdens het hele kidsevenement. Daarnaast krijg je er een heleboel plezier en gezelligheid voor terug!

Dus:

- Ben je de hele zondag beschikbaar om te helpen op de kidsevenementen?
- Weet je van aanpakken en ben je gemotiveerd?
- Ben je zelfstandig, verantwoordelijk en durf je de leiding te nemen?
- Kan je goed met kinderen omgaan?
- Wil je in een gezellig team bijdragen aan gave evenementen?


Dan is het GL- team wat voor jou! Reageer snel door te mailen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it !

Spelleiding (SL)
De spelleiders helpen bij allerhande zaken tijdens het evenement. Zij zijn de ogen en oren van de Verhaalleiding en zijn overal in het spel aanwezig om alles in de gaten te houden. Verder zijn zij ook het eerste aanspreekpunt voor deelnemers. Daarnaast horen praktische zaken als op- en afbouwen en opruimen ook bij de SL-taken. SL zijn is erg intensief, actief en vermoeiend, maar ook heel uitdagend en het geeft veel voldoening om een geslaagd evenement neer te zetten met een team. Je moet als spelleider goed kunnen communiceren en behulpzaam zijn ingesteld.

De deal: Spelleiders krijgen gratis eten en drinken (naar redelijkheid) tijdens het hele evenement en ze mogen gratis slapen op het evenement. (In een eigen tent of in de SL-tent, indien er plek is).

Dus:

- Ben je vanaf vrijdagmiddag- of avond beschikbaar tot en met zondagmiddag om te helpen op de weekendevenementen?
- Of de hele zondag om te helpen op de kidsevenementen?
- Weet je van aanpakken en ben je gemotiveerd?
- Ben je zelfstandig, verantwoordelijk en niet bang om je mond open te trekken?
- Kan je goed met mensen omgaan?
- Wil je in een gezellig team bijdragen aan gave evenementen?


Dan is het SL-team wat voor jou! Reageer snel door te mailen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it !

EHBO/BHV
LARP is geen gevaarlijke hobby, maar als je met veel mensen lekker actief bezig bent in de bossen, dan kunnen er kleine ongelukjes gebeuren. Om hierop voorbereid te zijn, zijn er altijd mensen aanwezig met een EHBO-diploma of een diploma Bedrijfshulpverlening. Het is altijd fijn om te weten of er nog meer mensen met een dergelijk diploma aanwezig zijn op onze evenementen, zodat we hier in noodgevallen een beroep op kunnen doen.

Heb jij zo'n diploma en doe je mee aan één van onze evenementen en vind je het geen probleem als we een beroep op je doen, laat het ons dan weten door een mailtje te sturen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .